Kartoffelfad med bacon

Simpelt og mega lækkert kartoffelfad med bacon på toppen samt smeltet mozzarellaost. En rigtig nem ret at bikse sammen, hvor ovnen klarer langt størstedelen af arbejdet. Servér for sig selv eller med en dejlig salat til.

Til 4 personer
  • 600 g kartofler
  • 1 rødløg (stort)
  • 2 spsk olie
  • 6 skiver bacon
  • 150 g flødeost
  • 6 æg
  • 75 g mozzarella ost (revet)
  • 3/4 tsk salt

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Pil rødløg, og snit det i tynde skiver. Kom kartofler og rødløg op i et ildfast fad, og vend dem med olien samt lidt salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.

Tag fadet ud, og læg baconskiverne ovenpå. Giv det yderligere 10 minutter.

Pisk imens flødeost, æg, revet mozzarella og salt sammen.

Tag fadet ud af ovnen, og fjern baconen fra toppen. Hæld æggemassen over kartofler og løg, og drys med den resterende mængde mozzarella. Læg baconen ovenpå, og sæt fadet tilbage i ovnen. Steg det yderligere 20-25 minutter, til æggemassen har sat sig.

Indsendt af
d.
10.12.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
10.12.19.
Kategori: