Pulled pork dry rub
Den klassiske dry rub til pulled pork, som giver den helt rigtige smag. Ingredienserne skal blot blandes sammen, så den er nem at lave.
Opskriften giver dry rub nok til 1 nakkefilet på ca. 2,5 kg (det er en relativt stor nakkefilet).
Ingredienser
til 1 stk- 4 spsk brun farin
- 5 spsk paprika (evt. røget paprika - jeg bruger halvt røget og halvt alm. mild paprika)
- 1 spsk salt
- 1 spsk peber
- 1 spsk cayennepeber eller chilipulver
- 1 spsk spidskommen
- 2 spsk hvidløgspulver eller løgpulver (eller halvt af hver)
- evt. 2 tsk sennepspulver (kan sagtens udelades, men det er med i en klassisk dry rub)
Sådan laver du dry rub til pulled pork
Bland alle ingredienserne sammen i en skål eller dyb tallerken. Farinen kan godt klumpe lidt sammen, så det er nemmest at bruge en gaffel.
Gnid rub'en godt ind i kødet (på alle sider), så der hænger så meget krydderi fast som muligt.
Du kan evt. lade kødet trække et par timer eller natten over i køleskabet, men jeg synes ikke det gør den store forskel, så jeg plejer bare at tilberede det med det samme.
Stegetid og temperatur
Temperaturen afhænger af hvor lang tid du vil stege kødet. Se stegetider og temperaturer i skemaet nedenfor:
Stegetid | Temperatur |
---|---|
2 timer | 180 grader |
3 timer | 150 grader |
4 timer | 140 grader |
5 timer | 130 grader |
6 timer | 120 grader |
7 timer | 115 grader |
8 timer | 110 grader |
9 timer | 105 grader |
10-12 timer | 100 grader |
Se også:Pulled pork marinade
Hvor meget krydderi skal der bruges til andre størrelser nakkefilet?
Hvis du trykker på den lille pil over ingredienslisten (ved siden af "Til 1 stk"), er det nemt at omregne opskriften til den størrelse nakkefilet, du vil bruge.
Omregningerne svarer til disse størrelser:
Størrelse på nakkefilet | Vælg dette i omregneren |
---|---|
½ kg | 0.2 stk |
1 kg | 0.4 stk |
1½ kg | 0.6 stk |
2 kg | 0.8 stk |
2½ kg | 1 stk |
3 kg | 1.2 stk |
3½ kg | 1.4 stk |
4 kg | 1.6 stk |
4½ kg | 1.8 stk |
5 kg | 2 stk |
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det amerikanske køkken
Tidsforbrug:
Næringsindhold for selve krydderiblandingen
Kalorier: 305 kcal
Kulhydrater: 48 gram
Fedt: 7 gram
Protein: 9 gram
Næringsindhold for pulled pork med dry rub
(altså inkl. kødet)
Pr. 100 gram:
Kalorier: 188 kcal
Kulhydrater: 3 gram
Fedt: 12 gram
Protein: 17 gram