Marinade til pulled pork og spareribs

Rigtig god BBQ-marinade, der giver de lækreste karamelliserede spareribs eller pulled pork med masser af smag. Marinaden er super god, uanset om du vil stege kødet på grillen eller i ovnen.

  • En lækker mør omgang pulled pork eller spareribs med smag af denne marinade er slet ikke til at holde fingrene fra.
  • Den hjemmelavede BBQ-marinade giver lige præcis den smag og karamellisering man vil have på sine spareribs.
Jeg har løbende finpudset opskriften og er nu endelig nået frem til den her marinade, der giver den helt rigtige smag til spareribs eller en lækker omgang pulled pork.
Til 4 personer
  • 4 spsk ketchup
  • 2 spsk brun farin (eller honning)
  • 2 spsk paprika
  • 3 spsk olie
  • 2 spsk eddike
  • 1 fed hvidløg (kan undlades)
  • peber
  • evt. lidt chilipulver

Sådan laves den bedste marinade til spareribs og pulled pork

Bland ketchup, brun farin, paprika, olie og eddike sammen.

Pil hvidløg, og pres det i marinaden.

Krydr med peber, og tilsæt evt. chilipulver, hvis du gerne vil have et krydret pift i marinaden.

Se også:
Se hvordan du nemt laver spareribs i ovnen, eller hvordan du laver ekstra saftigt pulled pork i stegeso.

Hvor meget kød er der marinade til?

Der er marinade til 4 personer, hvilket svarer til, at du laver pulled pork af 1/2 nakkefilet eller ca. 1000-1200 gram spareribs af enten revelsben eller kamben.

Laver du pulled pork af nakkekoteletter, er der marinade nok til 4 nakkekoteletter.

Hvad serverer man til pulled pork og spareribs?

Det er super lækkert at servere en frisk salat og ovnbagte kartofler til pulled pork og spareribs. Se f.eks. denne opskrift på tilbehør til spareribs - her kan du både se, hvordan du laver perfekt sprøde pomfritter i ovnen, og hvordan du laver en frisk og cremet coleslaw.

Står menuen på pulled pork burgere, kan du bage de lækreste luftige burgerboller, hvis det skal være ekstra luksus.

Fakta om opskriften

Oprindelse: Det amerikanske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Tid til marinering: Du kan tilberede det med det samme, men du får ekstra smag, hvis du lader kødet marinere minimum 30 min. på køl.

Næringsindhold for marinaden

pr. personhele portionen
Kalorier140 kcal561 kcal
Kulhydrat10 g39 g
Protein1 g3 g
Fedt11 g42 g
Publiceret d.
22.03.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem