Pulled chicken - nem opskrift i ovn
Det er overraskende nemt at lave pulled chicken – kyllingen skal blot marineres og derefter hygge sig nogle timer i ovnen. Vupti, så har du den møreste og lækreste kylling, der nemt kan trækkes fra hinanden.
- 4 kyllingebryster
- 3 1/2 dl barbecuesauce (jeg bruger denne hjemmelavede barbecuemarinade, men man kan også sagtens købe en færdiglavet)
Kom kyllingen i en frostpose, og hæld barbecuemarinaden heri. Massér marinaden godt ind i kyllingen, og lad det trække i et par timer – evt. natten over, hvis du har god tid.
Pak kyllingen ind i stanniol, og hæld overskydende marinade ved. Steg kyllingen i ovnen ved 120 grader i 3 timer.
Læg kyllingen på et skærebræt, og riv kødet fra hinanden med to gafler. Kom kødet i en skål, og smag til med lidt af marinaden, så al kødet får smag af barbecue.
Servér kyllingen med grønt på f.eks. fladbrød, mexicanske pandekager eller i quesadillas.
Skal det gå lidt hurtigere?
Hvis du ligger inde med en sous vide maskine, kan du med fordel tilberede kyllingen efter denne mega lækre opskrift. Så kan det gøres på 1 time.
Video: Pulled chicken med kun 2 ingredienser
I Youtube videoen her kan du se, hvor nemt det er at lave pulled chicken med kun kyllingefilet og BBQ sauce som de eneste ingredienser. Bemærk, at der kun laves halv portion (2 personer) i videoen.Hvad kan man servere til?
Jeg kan anbefale at bruge pulled chicken i disse super nemme opskrifter:Fyldte avocadoer med kylling
Lækre madpandekager med avocadocreme
Fantastisk kyllingeburger
Denne salat passer også super godt til det lækre kylling:Suveræn pastasalat med bacon og lækker avocadodressing
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 297 kcal | 1189 kcal |
Kulhydrat | 37 g | 147 g |
Protein | 29 g | 115 g |
Fedt | 3 g | 14 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve kyllingen og barbecuesaucen - ikke tilbehøret.