Rabarbertærte med marcipan

Virkelig lækker rabarbertærte fyldt med marcipan, der smager skønt sammen med de syrligsøde rabarber. Og den bliver bestemt ikke dårligere af at blive serveret med en klat creme fraiche eller letpisket flødeskum til.

Til 1 tærteform

Mørdej

Fyld

Derudover

Mørdej:
Kom mel og sukker op i en minihakker. Skær smørret i tern, og tilsæt det. Blend det til en konsistens, der minder om revet parmesan.

Bland æggeblomme og vand, og brug det til at samle dejen med. Pak den i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Rul dejen ud, og læg den i en tærteform på ca. 24 cm i diameter. Skær kanterne af, og læg den overskydende dej til side. Bag bunden blindt (dvs. dækket med et stykke bagepapir, der er fyldt med f.eks. tørrede bønner eller linser) i 10 minutter.

Fyld:
Kom marcipanen i fryseren, mens fyldet laves.

Skyl rabarberne grundigt, og skær dem i (relativt tynde) skiver. Kom dem op i en skål.

Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Fordel dem med lidt af sukkeret, og kom det op til rabarberne sammen med resten af sukkeret samt kartoffelmelet. Vend det hele rundt.

Riv marcipanen over den forbagte bund, og fordel rabarberne på toppen. Rul resten af mørdejen ud, skær den i strimler, og læg den på dejen i et flot mønster.

Pensl toppen af dejen med æggehvide, og drys med perlesukker.

Bag rabarbertærten færdig i ca. 35-40 minutter. 

Lad den køle lidt af, før du tager den ud af formen eller skærer i den.

Server rabarbertærten lun med lidt creme fraiche eller flødeskum til.

Indsendt af
d.
17.05.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.