Rabarbertærte med marcipan

Virkelig lækker rabarbertærte fyldt med marcipan, der smager skønt sammen med de syrligsøde rabarber. Og den bliver bestemt ikke dårligere af at blive serveret med en klat creme fraiche eller letpisket flødeskum til.

  • Rabarbertærte med flettet låg.
  • Her er tærten serveret med creme fraiche.
  • Her kan man bedre se fyldet med marcipan.
Flot ser den ud med det fine flettede låg, og så smager den helt fantastisk. En af mine absolutte rabarber-favoritter.
Til 1 tærteform

Mørdej

  • 180 g mel
  • 60 g flormelis
  • 90 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk vand

Fyld

  • 100 g marcipan
  • 450 g rabarber
  • 1 vaniljestang
  • 160 g sukker
  • 1 spsk kartoffelmel

Derudover

  • 1 æggehvide
  • 1 spsk perlesukker
  • creme fraiche 18% eller flødeskum til servering

Sådan laver du mørdejen

Kom mel og sukker op i en minihakker. Skær smørret i tern, og tilsæt det. Blend det til en konsistens, der minder om revet parmesan.

Bland æggeblomme og vand, og brug det til at samle dejen med. Pak den i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Rul dejen ud, og læg den i en tærteform på ca. 24 cm i diameter. Skær kanterne af, og gem den overskydende dej i køleskabet (den skal bruges senere til at lave mønsteret på toppen af tærten).

Bag bunden blindt (dvs. dækket med et stykke bagepapir, der er fyldt med f.eks. sukker, tørrede bønner eller linser) i 10 minutter.

Gør marcipan og rabarber klar

Kom marcipanen i fryseren, mens fyldet laves.

Skyl rabarberne grundigt, og skær dem i (relativt tynde) skiver. Kom dem op i en skål.

Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Fordel dem med lidt af sukkeret, og kom det op til rabarberne sammen med resten af sukkeret samt kartoffelmelet. Vend det hele rundt.

Riv marcipanen over den forbagte bund, og fordel rabarberne på toppen. Rul resten af mørdejen ud, skær den i strimler, og læg den på dejen i et flot mønster.

Bagning af rabarbertærten

Pensl toppen af dejen med æggehvide, og drys med perlesukker.

Bag rabarbertærten færdig i ca. 35-40 minutter. 

Lad den køle lidt af, før du tager den ud af formen eller skærer i den. Servér tærten lun med lidt creme fraiche eller flødeskum til.

Se også:
Mega lækre kager med marcipan

Kan den fryses?

Ja, du kan sagtens fryse tærten ned. Sørg blot for at pakke den godt ind i husholdningsfilm, inden du kommer den i fryseren.

Næringsindhold for rabarbertærten

pr. stykkehele tærten
Kalorier244 kcal2929 kcal
Kulhydrat35 g424 g
Protein3 g41 g
Fedt9 g112 g


Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på rabarbertærte - ikke tilbehør såsom creme fraiche eller flødeskum.

Beregningen pr. stykke tager udgangspunkt i, at tærten skæres i 12 stykker, men det afhænger naturligvis af, hvor store stykker man skærer.

Publiceret d.
17.05.17.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem