Rabarbercrumble
En luksusudgave af rabarbercrumble. Rabarberne bliver mindre syrlige, når de udsættes for varme og får i øvrigt godt modspil af den søde crumble, hvis smag her har en god dybde fra marcipan, mandler og kardemomme.
Fyld
- 500 g rabarber
- 1 1/2 dl rørsukker
- Lidt smør til at smøre formen
Dej
- 1 dl mel
- 75 g smør
- 1 dl havregryn
- 100 g marcipan
- 1 dl rørsukker
- 75 g mandler
- 1/2 tsk kardemomme
- 1 spsk vaniljesukker
Rens rabarberne og skær dem i stykker. Kom dem i en smurt form (ca. 25x30 cm) og drys med rørsukker.
Bag rabarberne i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter.
Smuldr smørret med melet. Riv marcipanen. Hak mandlerne.
Smør/melblandingen tilsættes havregryn, marcipan, rørsukker, mandler, kardemomme og vaniljesukker.
Smuldr det hele sammen.
Kom crumble-dejen ovenpå de bagte rabarber og bag i 20-25 minutter ved 175 grader.
Rabarbercrumble kan serveres med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.
Se også:
Denne suveræne rabarbertrfili med vaniljecreme og makroner - mums!