Rabarbercrumble

En luksusudgave af rabarbercrumble. Rabarberne bliver mindre syrlige, når de udsættes for varme og får i øvrigt godt modspil af den søde crumble, hvis smag her har en god dybde fra marcipan, mandler og kardemomme.

  • En køn kombination af surt og sødt, af rabarber og crumble.
  • Rabarberen bibeholder sin smukke, lyserøde farve.
“Bare lige en lille portion mere...” Det er svært at stoppe med at spise af den her fantastiske crumble-kage.
Til 6 personer

Fyld

  • 500 g rabarber
  • 1 1/2 dl rørsukker
  • Lidt smør til at smøre formen

Dej

  • 1 dl mel
  • 75 g smør
  • 1 dl havregryn
  • 100 g marcipan
  • 1 dl rørsukker
  • 75 g mandler
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 spsk vaniljesukker

Klargør rabarberne

Rens rabarberne og skær dem i stykker. Kom dem i en smurt form (ca. 25x30 cm) og drys med rørsukker.

Bag rabarberne i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter.

Lav crumblen

Smuldr smørret med melet. Riv marcipanen. Hak mandlerne.

Smør/melblandingen tilsættes havregryn, marcipan, rørsukker, mandler, kardemomme og vaniljesukker. Smuldr det hele sammen.

Kom crumble-dejen ovenpå de bagte rabarber og bag i 20-25 minutter ved 175 grader.

Rabarbercrumble kan serveres med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.

Se også:
Denne suveræne rabarbertrfili med vaniljecreme og makroner - mums!

Næringsindhold for rabarbercrumble

pr. personhele portionen
Kalorier473 kcal2836 kcal
Kulhydrat56 g338 g
Protein7 g43 g
Fedt23 g139 g


Næringsindholdet pr. person tager udgangspunkt i, at kagen deles i 6 portioner, men det afhænger naturligvis af, hvor stor en portion man tager.

Publiceret d.
05.07.13.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem