Nem rabarbertærte med smuldredej og havregryn

Så nemt er det at lave en virkelig god rabarbertærte med mildt syrlige rabarber, der får selskab af en fortræffelig smuldredej med havregryn og mandler.

Til 6 personer
  • 1 klat smør til at smøre tærtefadet
  • 500 g rabarber
  • 150 g sukker (lidt mindre sidst på sommeren)
  • Evt. 1 spsk kanel

Smuldredej

  • 100 g smør
  • 75 g sukker
  • 50 g mel
  • 50 g havregryn
  • 50 g mandler (eller hasselnødder)



Smør tærtefadet med lidt smør.

Rens rabarberne og skær dem i stykker på ca. 1-2 cm. Kom dem i fadet og drys sukker og kanel over.

Smuldredejen

Bland smør, sukker, mel og havregryn sammen. Det er nok nemmest med fingrene.

Hak mandlerne groft og bland dem i dejen.

Smuldr dejen over rabarberne i fadet og bag tærten i ca. 30-35 minutter ved 200 grader.

Servér evt. rabarbertærten med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Indsendt af
d.
22.04.07.
Kategori:
Indsendt af
d.
22.04.07.
Kategori: