Ris med grøntsager

Super dejlig opskrift på kogte ris med grøntsager i form af spinat, peberfrugt, hvidløg og persille. Risene får masser af smag og bliver lidt sundere, så de er perfekt tilbehør til f.eks. gryderetter eller andre sammenkogte retter.

Til 4 personer

Grøntsager

  • 75 g babyspinat
  • 1 bdt persille
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1/2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • saft af 1/2 citron
  • 1 dl vand

Til kogning af ris

  • 2 spsk olivenolie
  • 3 dl basmatiris
  • 3/4 tsk salt
  • 4 dl vand

Skyl spinat og persille, og klem det fri for vand. Skær de hvide hinder og kerner fra peberfrugten. Pil løg og hvidløg. Blend grøntsagerne med citronsaft og vand.

Har du ikke en blender, foodprocessor eller lignende, kan du hakke det hele fint i hånden og mose det sammen med citronsaft og vand.

Varm olivenolien op i en gryde ved middel varme. Svits risene i olien i 3-4 minutter, og tilsæt de blendede grøntsager og salt. Svits yderligere 2 minutter. Hæld vand over, og læg låg på.

Bring risene i kog, og skru ned på svag varme. Lad risene koge i ca. 14-15 minutter. Tag dem af varmen, og lad dem stå og trække i 10 minutter.

Indsendt af
d.
01.05.18.
Kategori:
Indsendt af
d.
01.05.18.
Kategori: