Risotto med svampe og hvidvin
Den lækreste cremede risotto med svampe og hvidvin, som giver en helt fantastisk smag.
Ingredienser
til 4 personer- 400 g svampe (f.eks. champignon, bøgehatte, østershatte, portobello eller kantareller - gerne en blanding af forskellige slags)
- 1 løg (stort)
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- 400 g risottoris
- 3 dl hvidvin
- 1 l grøntsagsbouillon eller hønsebouillon
- 4 spsk smør
- 75 g parmesanost + ekstra til servering
- salt
- peber
- Evt. friskhakket persille eller basilikum til drys
Sådan laver du risotto med svampe og hvidvin
Start med at rense svampene og skær dem i skiver eller mundrette stykker, så de er klar til de skal bruges.
Pil løget og hak det fint. Pil ligeledes hvidløg og snit dem fint. Steg løg og hvidløg i olien i en gryde til de er klare (skal ikke brune).
Kom risene i gryde og rør godt rundt. Lad dem stege et minuts tid.
Tilsæt hvidvinen og lad den koge ind ved middel varme, indtil der næsten ikke er noget tilbage.
Tilsæt en lille smule af bouillonen og rør rundt indtil risene har optaget væsken. Fortsæt med at tilsætte lidt bouillon ad gangen, indtil det hele er brugt eller risene er møre.
Steg svampene i halvdelen af smørret på en pande ved høj varme.
Riv parmesanen.
Tag gryden med risottoen af varmen og rør parmesanen og resten af smørret i. Smag til med salt og peber.
Kom de stegte svampe i risottoen og servér mens den er varm.
Servér med ekstra parmesan og evt. friskhakket persille eller basilikum på toppen.
Jeg kan også anbefale:Fyldte portobello svampe
Hvilken hvidvin er bedst til risotto?
Brug gerne en tør hvidvin - f.eks. Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc eller Pinot Gris da de har en god syre og friskhed, som giver en god balance til risottoens fedme.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det italienske køkken
Tidsforbrug:
Næringsindhold for risotto med hvidvin og svampe
pr. person | total | |
---|---|---|
Kalorier | 689 kcal | 2754 kcal |
Kulhydrat | 86 g | 342 g |
Protein | 17 g | 67 g |
Fedt | 26 g | 103 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på risotto - ikke den parmesan der drysses over ved servering.