Salat til risotto

Fantastisk grøn salat, der passer rigtig godt til risotto - den er nemlig både frisk, sprød og super nem at lave.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • De tynde parmesanflager gør, at salaten hænger super godt sammen med en god risotto.
  • Der er masser af fylde og friskhed i rucolasalaten.
Til 4 personer
  • 250 g asparges eller grønne bønner (jeg brugte halvt af hver)
  • salt
  • 150 g frosne ærter
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk balsamico
  • Evt. 1/4 bdt frisk basilikum
  • 30 g pinjekerner
  • peber
  • 75 g rucola eller blandet grøn salat
  • 25 g parmesanost

Knæk den træede ende af asparges, og kassér dem. Skær asparges i mundrette stykker. Nip enderne af de grønne bønner, og skær også disse i mundrette stykker.

Kog de grønne bønner i letsaltet vand i 3 minutter, tilsæt dernæst asparges, og kog yderligere 1 minut. Tilsæt de frosne ærter, og tag gryden af varmen. Lad det stå og trække i 30 sekunder, og hæld derefter vandet fra. Lad grøntsagerne dryppe godt af.

Vend asparges, grønne bønner og ærter sammen med olivenolie, citronsaft og balsamico. Hak basilikum fint, og drys det over.

Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne - pas på, de ikke brænder på.

Skyl rucola (eller blandet grøn salat) grundigt, og dup det tørt.

Bland rucola, pinjekerner, asparges, grønne bønner og ærter sammen.

Brug en kartoffelskræller til at skrælle flager af parmesanosten, og drys dem over umiddelbart inden, du serverer salaten til en lækker risotto.

Indsendt af
d.
12.11.21.
Kategori:

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det italienske køkken
Arbejdstid i køkkenet:

Næringsindhold for salaten

pr. personhele portionen
Kalorier188 kcal752 kcal
Kulhydrat8 g31 g
Protein7 g28 g
Fedt14 g56 g
Hvor mange stjerner giver du?
Stem