Rispapirruller med grøntsager

Rispapirruller med grøntsager er både sunde og virkeligt velsmagende med masser af næring i de mange gode grøntsager. De kan alternativt rulles ved bordet, hvis du stiller et fad med vand frem, som rispapiret kan opblødes i.

Til 2 personer
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 gulerødder
  • 1/4 agurk eller squash
  • 3 forårsløg
  • 50 g sukkerærter
  • 1/2 potte frisk koriander eller mynte eller thaibasilikum
  • 1/2 mango
  • 1 avocado
  • saften fra 1 limefrugt
  • 8 stk rispapir
  • sød chilisauce eller sojasauce til dip
  • evt. sesamfrø til pynt

Skær grøntsagerne i tynde strimler. Skær skrællen af mangoen, og skær frugtkødet i tynde strimler.

Skær avocadoen over på langs. Tag stenen ud og skrab frugtkødet ud med en ske. Skær det i tynde strimler og pres limesaft over.

Læg et enkelt stykke rispapir i blød i koldt vand i ca. 15 sekunder. Ikke for længe - de skal kun lige blive bløde nok til at de er bøjelige. Hvis de bliver for bløde, går de i stykker når man ruller rispapirrullen.

Læg det opblødte stykke rispapir på et stort bræt. Læg snittede grøntsager, mango, avocado og krydderurt midt på rispapiret.

Fold rullen sammen - se hvordan på rispapir-pakken.

Læg rispapirrullerne på et fad - hele eller skåret i halve. Drys evt. med ristede sesamfrø og servér med sød chilisauce eller soja.

Indsendt af
d.
11.08.13.
Kategori:
Indsendt af
d.
11.08.13.
Kategori: