Tilbehør til grill

Godt tilbehør til grillmad, hvor du kan vælge mellem lækre grøntsagspakker, grillede majskolber eller verdens bedste salat til grill. Så er det nemt at sammensætte den perfekte grill menu.

  • Tre nemme og lækre bud på tilbehør til grillmaden
  • Sommersalaten med grillede squash, forårsløg og peberfrugt og cremet feta er vel nok verdens bedste salat
  • Majskolberne kan laves både med og uden bacon og får masser af smag fra krydderolien.
  • Smør, krydderurter og hvidløg får kartofler og grøntsager til at smage helt fantastisk
Til 4 personer

Salat til grillmad

  • 1 squash
  • 2 peberfrugter
  • 1 bdt forårsløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/2 tsk citronskal
  • evt. 1 fed hvidløg (lille)
  • salt
  • peber
  • 200 g cherrytomater
  • 70 g blandet grøn salat
  • 150 g feta

Grøntsagspakker på grill

  • 600 g kartofler
  • 400 g gulerødder
  • 1 bdt forårsløg
  • 4 stykker sølvpapir (store)
  • 75 g smør
  • 1 bdt persille
  • 1 bdt purløg
  • 1 fed hvidløg

Grillede majskolber

  • 4 majskolber
  • 1/2 persille
  • evt. 1/2 frisk chili
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg (lille)
  • evt. 8 skiver bacon

Salat til grillmad

Skyl alle grøntsagerne. Skær squash i skiver, peberfrugt i tykke strimler og forårsløg i 2-3 stykker.

Bland olivenolie sammen med citronsaft og -skal. Riv evt. hvidløg fint, og tilsæt det. Krydr olien med salt og peber.

Pensl grøntsagerne med olieblandingen, og grill dem ved direkte varme, til de har fået grillstriber og er blevet møre. Det tager ca. 4-6 minutter for squash og peberfrugter, og 2 minutter for forårsløgene.

Skær cherrytomaterne i halve. Skyl salaten.

Anret grillet squash, peberfrugt og forårsløg samt cherrytomater ovenpå den grønne salat, og drys med fetatern.

Dryp resten af citronolien over salaten inden servering.

Grøntsagspakker på grill

Skrub kartofler og gulerødder. Skær kartoflerne i halve og gulerødderne i mundrette stykker. Skyl forårsløg, og skær dem i 2-3 stykker.

Riv store stykker stanniol af, der svarer til det antal pakker, du gerne vil lave. Fordel grøntsagerne på stanniolstykkerne, og del dernæst smørret ud i pakkerne.

Skyl persille og purløg, og hak begge dele fint. Pil hvidløg, og riv det fint. Fordel persille, purløg og hvidløg mellem pakkerne.

Krydr grøntsagerne med salt og peber, og pak dem godt ind i stanniolen.

Læg grøntsagspakkerne på grillen, og grill dem i ca. 30-35 minutter, til grøntsagerne er møre.

Grillede majskolber

Riv skrællen af majskolberne.

Skyl persille, og hak det fint. Hak også chilien fint, hvis du vil bruge det. Rør persille og chili sammen med olivenoliven, og pres hvidløget heri. Krydr olien med salt og peber.

Pensl majskolberne godt med krydderolien. Pak dem evt. ind i baconskiver.

Grill majskolberne ved direkte varme i ca. 10-15 minutter, til majsene er møre og har fået grillstriber. Pensl gerne med krydderolien undervejs, så majsene får masser af smag.

Se mere lækkert tilbehør til grillmad her

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Passer godt til: Grillet kylling, grillede bøffer, grillede koteletter og grillmad i det hele taget.

Hvor lang tid tager tilbehøret at lave?

Grillsalat:
Grøntsagspakker: 45 min.
Grillede majskolber: 20 min.

Næringsindhold for salaten

pr. personhele portionen
Kalorier272 kcal1090 kcal
Kulhydrat9 g36 g
Protein9 g35 g
Fedt22 g87 g


Næringsindhold for grøntsagspakkerne

pr. personhele portionen
Kalorier306 kcal1222 kcal
Kulhydrat32 g128 g
Protein5 g19 g
Fedt16 g65 g


Mere godt tilbehør til grillmad

Udover de tre lækre ting i denne opskrift, serverer jeg ofte dette tilbehør, når den perfekte grillmenu skal sammensættes:

Kold kartoffelsalat med radiser og purløgSommersalat med vandmelon, spidskål og fetaGrillet spidskål

Publiceret d.
24.01.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem