Salat med bagt blomkål og granatæble

Super nem og ikke mindst virkelig lækker salat med bagt blomkål, granatæble og en dejlig yoghurtdressing. Blomkålen vendes i en skøn marinade, der giver masser af smag og en sprød overflade, og salaten er velegnet både som tilbehør eller som en nem vegetarisk hovedret.

Til 3 personer
  • 1/2 spsk salt
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 3 spsk olivenolie
  • 3/4 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • 1 blomkål
  • 50 g blandet salat
  • 1 granatæble

Dressing

  • 1 fed hvidløg (lille)
  • 200 g naturel yoghurt
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 spsk mynte
  • 1 bdt persille
  • salt
  • peber

Forvarm ovnen til 250 grader.

Bland salt, spidskommen og koriander sammen med olivenolie og citronsaft i en skål. Pil hvidløg, pres dem, og kom dem i marinaden.

Skyl blomkålen, tør den, og del den i mindre buketter. Vend buketterne godt rundt i marinaden, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag blomkålen i 20 minutter.

Skyl salaten, og tør den. Fordel salaten på et fad eller en stor tallerken, og læg den bagte blomkål ovenpå. Pil kernerne ud af granatæblet, og drys dem over salaten.

Dressing:

Pil hvidløg, og pres det. Rør det sammen med yoghurt og citronsaft. Hak mynte og persille, og rør det i dressingen. Smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten eller server den ved siden af.

Indsendt af
d.
02.04.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
02.04.19.
Kategori: