Blomkål på panden

Smørstegt blomkål på panden med den lækreste karamelliserede stegeskorpe - vælg selv, om det skal være med karry eller helt enkelt med hvidløg og krydderurter.

  • Buketter af blomkål, der steges på panden, bliver ekstra lækre og tager ikke lang tid at lave.
  • Den lækre stegeflade gør de smørstegte blomkål mega lækre.
Til 2 personer

Valgmulighed 1: Stegt blomkål

  • 1/2 blomkål
  • 30 g smør
  • salt
  • peber
  • Evt. 1/2 fed hvidløg (fintrevet)
  • Evt. 2 spsk friske krydderurter (f.eks. persille, basilikum eller purløg)

Valgmulighed 2: Blomkål med karry

  • 1/2 blomkål
  • 30 g smør
  • 1 1/2 tsk karry
  • evt. 1/4 tsk gurkemeje
  • salt
  • peber
  • evt. lidt friske krydderurter til drys

Valgmulighed 1: Perfekt stegt blomkål

Skyl blomkål, del den i store buketter, og skær buketterne i skiver (se her, hvordan du kan bruge stokken).

Varm panden op til lidt over middel varme (trin 7 ud af 9 på komfuret).

Fordel blomkålsskiverne på panden. Steg dem i 3 minutter ved middel varme, til de har taget lidt farve. Vend dem en enkelt gang undervejs.

Tilsæt smør, og skru ned til lige under middel varme (trin 4 ud af 9). Krydr med salt og peber. Steg i 3-4 minutter mere, til blomkålen er mør, men stadig har bid. Riv evt. hvidløg over det sidste minut af stegetiden.

Skyl evt. lidt krydderurter, hak dem groft, og drys dem over blomkålen lige inden servering.

Valgmulighed 2: Blomkål på panden med karry

Skyl blomkålen, og del den i store buketter. Skær buketterne i skiver.

Steg buketterne på en tør pande ved middelhøj varme (trin 7 ud af 9 på komfuret) i 3 minutter. Rod ikke for meget rundt med blomkålen i dette stadie, da det vil forhindre, at de får en fin stegeskorpe, og den giver masser af smag. Vend dem helst kun en enkelt gang eller to på dette stadie.

Skru ned på middellav varme (trin 4 ud af 9), og tilsæt smør, karry og evt. gurkemeje. Krydr med salt og peber. Vend det godt sammen, så kålen er dækket af smør og karry. Steg 3-4 minutter ekstra, til blomkålen er mør.

Drys evt. med lidt friske krydderurter inden servering.

Se også:
Blomkålsris på panden eller de lækre karamelliserede spidskål på panden.

Ekstra lækker blomkål med mandler og parmesan

Du kan nemt gøre de stegte blomkål (valgmulighed 1) ekstra lækre ved at tilføje ristede nødder, lidt citronsaft og et drys parmesan eller feta.

Til 2 personer skal du bruge følgende:

  • 25 g mandler, hasselnødder eller andre nødder
  • 2 tsk citronsaft
  • 20 g parmesanost eller feta

Start med at riste mandlerne (eller andre nødder), inden du steger blomkålen. Mandlerne skal bare have lidt farve. Hak dem groft.

Tilsæt citronsaften til panden sammen med smørret, når du steger blomkålen.

Riv parmesanen groft eller skræl tynde flager af den med en kartoffelskræller. Bruger du feta, skal den smuldres.

Drys hakkede mandler og parmesan (eller feta) over de stegte blomkål umiddelbart inden servering.

Det lækre drys af sprøde mandler og flager af parmesan gør det ekstra lækkert

Sådan kan du stege blomkålsstokken på panden

Skær det yderste grove lag af blomkålsstokken, og skær enten stokken i tynde skiver eller små tern. De små tern kan du stege sammen med blomkålsbuketterne på samme måde, som det ellers er beskrevet i opskriften. Hvis du skærer tynde skiver, skal de stege 4-5 minutter ekstra ved middel varme.

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Smag: Karry, parmesan, mandler, hvidløg

Tidsforbrug:
Forberedelsestid:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for pandestegt blomkål

pr. personhele portionen
Kalorier157 kcal314 kcal
Kulhydrat4 g8 g
Protein5 g9 g
Fedt13 g26 g



Næringsindhold for blomkål med karry

pr. personhele portionen
Kalorier163 kcal326 kcal
Kulhydrat5 g9 g
Protein5 g10 g
Fedt13 g26 g


3 andre lækre måder at tilberede blomkål på

Kan du slet ikke få nok af blomkål, kan jeg også anbefale disse opskrifter:

Nem blomkålsmosLækre blomkålsfrikadellerBagt blomkål med parmesan

Publiceret d.
14.02.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem