Salat med grønne bønner og pestodressing
Super simpel salat med dejlige grønne bønner, tynde parmesanflager og en lækker pestodressing. En salat med få ingredienser, der er rig på smag, og så er den både god som tilbehør, men den kan også sagtens tilsættes f.eks. noget kylling, bøf eller anden form for protein.
- 100 g grønne bønner
- 1 hjertesalat
- 10 g parmesanost
Pestodressing
- 30 g pesto
- 1/2 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- salt
- peber
Nip enderne af de grønne bønner, og kog eller damp dem i fem minutter. Bønnerne skal være møre, men stadig have bid. Hæld vandet fra bønnerne, og lad dem køle helt af. Skær dem evt. i mindre stykker.
Skyl hjertesalaten, og riv eller skær den i mindre stykker.
Skræl flager af parmesanen med en kartoffelskræller.
Bland hjertesalat, grønne bønner og parmesanflager sammen i en passende skål.
Rør pesto, hvidløg og olivenolie sammen, og smag pestodressingen til med salt og peber.
Servér dressingen ved siden af, så man selv kan hælde den over salaten eller bland dressing og salat sammen umiddelbart inden servering.
Næringsindhold
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 222 kcal | 292 kcal | 585 kcal |
Kulhydrat | 2 g | 3 g | 6 g |
Protein | 3 g | 3 g | 7 g |
Fedt | 23 g | 30 g | 60 g |