Basilikumpesto med mandler

Denne lækre basilikumpesto er lavet med mandler og et lille stænk citronsaft, der giver et friskt pift og hjælper pestoen med at bevare den flotte grønne farve.

Til 1 portion
  • 80 g mandler
  • 4 bdt basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 30 g parmesanost
  • 1/2 spsk citronsaft
  • 1 1/2 dl olivenolie
  • evt. 1/4 dl vand
  • salt
  • Evt. ekstra olivenolie hvis pestoen ikke skal bruges med det samme

Rist mandlerne på en tør pande, og kom dem op i en blender eller et blenderglas. Pil bladene af basilikumplanterne, og kom dem op til mandlerne. Pil hvidløget, og tilsæt det sammen med parmesanost, citronsaft og olivenolie.

Blend det hele grundigt - du kan selv bestemme, hvor grov eller fin, du vil have pestoen. Tilsæt vand, hvis du gerne vil have en lidt ‘løsere’ konsistens. Smag til med salt.

Kom basilikumpestoen op i en lufttæt beholder, og sæt den på køl.

Tip:
Hvis pestoen ikke skal bruges med det samme, kan du dække den med et tyndt lag olivenolie for at holde luften ude.

Indsendt af
d.
01.02.18.
Kategori:
Indsendt af
d.
01.02.18.
Kategori: