Basilikumpesto med mandler
Denne lækre basilikumpesto er lavet med mandler og et lille stænk citronsaft, der giver et friskt pift og hjælper pestoen med at bevare den flotte grønne farve.
- 80 g mandler
- 4 bdt basilikum
- 1 fed hvidløg
- 30 g parmesanost
- 1/2 spsk citronsaft
- 1 1/2 dl olivenolie
- evt. 1/4 dl vand
- salt
- Evt. ekstra olivenolie hvis pestoen ikke skal bruges med det samme
Rist mandlerne på en tør pande, og kom dem op i en blender eller et blenderglas. Pil bladene af basilikumplanterne, og kom dem op til mandlerne. Pil hvidløget, og tilsæt det sammen med parmesanost, citronsaft og olivenolie.
Blend det hele grundigt - du kan selv bestemme, hvor grov eller fin, du vil have pestoen. Tilsæt vand, hvis du gerne vil have en lidt ‘løsere’ konsistens. Smag til med salt.
Kom basilikumpestoen op i en lufttæt beholder, og sæt den på køl.
Tip:
Hvis pestoen ikke skal bruges med det samme, kan du dække den med et tyndt lag olivenolie for at holde luften ude.