Hjemmelavet rød pesto med mandler

Mega god rød pesto med mandler, basilikum og parmesanost, der smager intet mindre end fænomenalt. Et bevis på, at den hjemmelavede af slagsen slår købevarianterne med flere længder.

Til 1 portion
  • 75 g mandler
  • 1 1/2 fed hvidløg
  • 1 1/2 bdt basilikum
  • 150 g soltørrede tomater
  • 2 dl olivenolie
  • 1/2 dl parmesanost (groftrevet)
  • 2 tsk tomatpuré
  • salt
  • peber

Rist mandlerne på en tør pande, til de tager en smule farve.

Pil hvidløg, og pil bladene af basilikum. Kom begge dele op i en blender sammen med mandler og de øvrige ingredienser. Blend det hele til en glat pesto. Tilsæt evt. lidt vand, hvis du synes, den er for tyk.

Smag til med salt og peber, og opbevar den røde pesto på køl. Du kan forlænge holdbarheden ved at hælde lidt ekstra olivenolie ovenpå, så det danner et beskyttende lag mod ilt.

Indsendt af
d.
27.12.18.
Kategori:
Indsendt af
d.
27.12.18.
Kategori: