Salat med søde kartofler

Dejlig salat med bagte søde kartofler, der smager helt suverænt i selskab med den friske salat og cremede dressing. Kartoffelternene krydres let og vendes i maizena, som er hemmeligheden bag at få bagte søde kartofler med en sprød overflade.

  • De sprøde søde kartofler smager suverænt godt sammen med den kølige dressing.
  • Dressingen og fetaen gør salaten dejligt cremet

Til 3 personer

Dressing

Forvarm ovnen til 225 grader.

Skræl den søde kartoffel, og skær den i mundrette tern på ca. 3x3 cm. Kom ternene op i en stor frysepose.

Bland maizena, paprika, spidskommen, oregano og salt samt lidt peber. Kom det op til kartoflerne i fryseposen. Bind knude på posen, og vend det godt rundt.

Åbn posen forsigtigt igen, og tilsæt olivenolie. Bland det hele godt sammen endnu en gang, og hæld kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg hvidløgsfeddene ude i kanten af bagepladen (de skal bruges til dressingen)

Bag de søde kartofler i ca. 20-25 minutter, og vend dem halvvejs. Lav evt. dressingen imens, og forbered de øvrige ingredienser.

Skyl imens salaten, hvis den ikke er skyllet i forvejen, og skær rødløg i tynde skiver. Fordel salat og rødløg på en tallerken. Top med de bagte søde kartoffeltern, og smuldr fetaen henover.

Dressing:

Rør creme fraiche sammen med spidskommen og limesaft. Skyl, og hak persillen, og rør den i dressingen. Pres indmaden ud af de bagte hvidløg, og mos dem grundigt med en gaffel. Tilsæt det til dressingen, og smag til med salt og peber.

Indsendt af
d.
29.10.18.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.