Tilbehør til pølser og grillpølser

Virkelig lækkert tilbehør til pølser, hvor du selv kan bestemme, om det skal være en kold kartoffelsalat eller en cremet spidskålssalat, der skal på bordet - du kan også lave begge, hvis dine grillpølser fortjener noget ekstra luksus.

  • De to lækre salater, som du med fordel kan servere som tilbehør til dine pølser.
  • Grillpølserne får godt selskab af disse salater - vælg selv, om du vil vælte dressing og salat sammen.
  • Sommerligt tilbehør, der er prikken over i'et på din grillmad.
Til 4 personer

Valgmulighed 1: Kold kartoffelsalat

  • 1 kg kartofler
  • 100 g gulerødder
  • 1/2 bdt forårsløg (eller purløg)
  • 100 g radiser
  • 250 g creme fraiche
  • 75 g mayonnaise
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk citronsaft
  • 3/4 spsk sukker eller honning
  • salt
  • peber

Valgmulighed 2: Spidskålssalat

  • 1/2 spidskål lille (eller grøn salat)
  • 100 g gulerødder
  • 1/2 bdt forårsløg (eller purløg)
  • 100 g radiser
  • 250 g creme fraiche
  • 75 g mayonnaise
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk citronsaft
  • 3/4 spsk sukker eller honning
  • salt
  • peber

Sådan laver du tilbehøret

Først skal du vælge, om du vil lave en kold kartoffelsalat eller en cremet spidskålssalat. Du kan også lave begge dele - det er den samme dressing, der bruges til begge to, så det er ekstra nemt.

Valgmulighed 1: Kold kartoffelsalat til pølser

Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette stykker. Kog dem i letsaltet vand i ca. 15-20 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne køle helt af.

Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler. Du kan også rive dem, hvis du synes, det er nemmere.

Skyl forårsløg eller purløg, og snit det fint. Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver.

Lav nu dressingen ved at blande alle ingredienserne sammen og smage til med salt og peber.

Vend kartoflerne og grøntsagerne i dressingen.

Valgmulighed 2: Cremet spidskålssalat

Skyl spidskål, og snit det fint. Skræl gulerødder, og snit dem i tynde strimler.

Skyl forårsløg (eller purløg) og radiser, og snit begge dele fint.

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til med salt og peber.

Bland kålen sammen med de øvrige grøntsager og dressingen - så er den klar til servering.

Se også:
Lækkert tilbehør til grillmad

Hvor meget grøn salat skal jeg bruge?

Hvis du vil bruge grøn salat i stedet for spidskål, skal du bruge 2 hjertesalater til 4 personer.

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Så lang tid tager spidskålssalaten at lave:
Så lang tid tager kartoffelsalaten at lave: 50 min.
Passer godt til: Grillpølser, frankfurtere, pølser i det hele taget.

Næringsindhold for kartoffelsalaten

pr. personhele portionen
Kalorier478 kcal1913 kcal
Kulhydrat47 g187 g
Protein8 g30 g
Fedt28 g111 g


Næringsindhold for cremet spidskålssalat

pr. personhele portionen
Kalorier305 kcal1220 kcal
Kulhydrat9 g38 g
Protein4 g17 g
Fedt27 g109 g


Sådan gør du dressingen sund

Hvis du gerne vil lave dressingen lidt sundere, kan du erstatte creme fraiche og mayonnaise med fedtfattig fraiche 5% eller 9%.

Mere lækkert tilbehør til grillpølser

Er du på udkig efter mere nemt tilbehør til grillpølser, kan jeg anbefale disse opskrifter:

BaconmajsNemme spyd med grøntsagerTilbehør til grill (sommersalat, kartofler og majskolber)

Skal der også lækkert brød på bordet, er dette hjemmebagte hvidløgsflute helt perfekt.

Publiceret d.
07.02.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem