Sød kartoffelsuppe med kokosmælk

En suppe, når den er allerbedst - med masser af smag fra søde kartofler, linser, chili og hvidløg samt kokosmælk, der også gør suppen dejligt cremet. Den søde kartoffelsuppe er virkelig nem at lave og kan serveres med f.eks. en klat creme fraiche på toppen og et godt stykke brød til.

  • Den lækre søde kartoffelsuppe er proppet med smag fra chili, hvidløg, linser og kokosmælk

Til 6 personer

Tilbehør

Smelt smørret i en gryde. Hak løgene groft, og kom dem op i gryden. Lad dem stege ved lav varme.

Skræl imens de søde kartofler og gulerødder. Skær dem i passende bidder, og kom dem op i gryden til løgene. Pres hvidløget i. Hak chilien fint, og kom også den op i gryden. Jeg fjernede kernerne fra chilien, men du kan sagtens lade dem blive i, hvis du gerne vil have en stærk suppe.

Tilsæt linser, bouillonterninger og kokosmælk, og lad suppen koge op. Lad det koge ved middel varme, til grøntsagerne er møre (ca. 15-20 minutter - det kommer an på grøntsagsstykkernes størrelse).

Blend suppen. Du kan selv vælge, hvor fint du ønsker at blende den. Tilsæt evt. lidt vand eller mælk, hvis du synes, suppen er for tyk.

Server suppen med en klat creme fraiche og en skive godt brød.

Indsendt af
d.
03.11.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.