Stegt quinoa

Nem og sund ret med quinoa, der steges med grøntsager og æg. Ny udgave af klassikeren, stegte ris - bare med quinoa i stedet for ris.

xxxxxxxixii
3,5  –  2 stemmer  –  Stem her
Til 4 personer
  • 3 dl quinoa
  • 4 dl vand til kogning
  • 4 gulerødder
  • 2 bdt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 æg
  • salt
  • peber
  • 200 g frosne ærter
  • 4 spsk olie (gerne jordnøddeolie, men alm. rapsolie kan også sagtens bruges)
  • 4 spsk sojasauce

Skyl quinoaen og lad den dryppe af. Kom den i en gryde og kog den i vandet i ca. 20 minutter eller til vandet er kogt væk.

Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Rens forårsløgene og snit dem groft.
Pil hvidløgene og snit dem fint.

Pisk æg, salt og peber sammen i en skål.

Kom olien i en gryde og steg hvidløget ved middel varme. Kom quinoaen i og svits ved høj varme i et par minutter. Tilsæt evt. mere olie, hvis det er ved at brænde på.

Tilsæt gulerødderne og steg ved middel varme i et par minutter. Tilsæt soja og rør rundt.

Lav et hul i midten af grydens indhold. Hæld æggemassen ned i hullet og lav det til "røræg". Rør det derefter sammen med resten af grydens indhold.

Tilsæt ærter og forårsløg. Varm retten igennem og servér.

Indsendt af
d.
04.04.16.
Kategori:
Indsendt af
d.
04.04.16.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem