Sund kartoffel-porre-suppe
Super nem kartoffel-porre suppe i en sund udgave med kun 276 kcal pr. person. Den har masser af smag og er dejligt cremet selvom der er sparet på kalorierne.
Derfor er suppen sundere end andre kartoffel-porre-supper
Suppen er helt uden fløde, og det sparer naturligvis en hel del kalorier. Desuden har jeg skruet lidt ned for mængden af kartofler og i stedet skruet op for mængden af porrer - det gør både suppen sundere og giver mere smag.
Derudover passer mængderne i ingredienslisten nedenfor med, at man kan spise sig mæt i suppen uden at spise brød til. På den måde sparer man også en del kalorier.
Ingredienser
til 2 personer- 3 porrer (store)
- 300 g kartofler
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk olie til stegning
- 8 dl vand
- 2 bouillonterninger (f.eks. hønsebouillon eller grøntsagsbouillon)
- salt
- peber
Forslag til topping
- purløg eller persille
- fedtfattig kalkunbacon
- stegt porre (lidt af de grønne porretoppe)
Sådan laver du suppen
Rens porrerne og skær dem i skiver - gem evt. lidt af den grønne del til topping på suppen.
Steg porrerne i olien i en gryde. Pil hvidløget, halvér det og kom det i gryden.
Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Kom kartoffelstykkerne i gryden og steg et par minutter - rør jævnligt, så det ikke brænder på.
Kom vand og bouillonterninger i gryden. Lad suppen koge under låg indtil kartoflerne er helt møre (det tager ca. 10-15 minutter afhængig af hvor store kartoffelstykkerne er).
Tag suppen af varmen og blend den med en stavblender eller i en almindelig blender. Smag til med salt og peber. Varm suppen godt igennem inden servering.
Servér f.eks. kartoffel-porre-suppen med friskhakket purløg eller persille, fedtfattig kalkunbacon og/eller stegte porretoppe. Jeg steger først kalkunbaconen på en pande, og derefter steger jeg porretoppene i det overskydende baconfedt.
Tip:
Hvis du vil have lidt flere kartofler i suppen, kan jeg også anbefale den her:
Kartoffel-porre-suppe uden fløde
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret, madpakke, snack eller tapas
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet: (så den er virkelig nem)
Kogetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for sund kartoffel-porre-suppe (uden topping)
| pr. person | total | |
|---|---|---|
| Kalorier | 276 kcal | 552 kcal |
| Kulhydrat | 41 g | 83 g |
| Protein | 10 g | 20 g |
| Fedt | 5 g | 10 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve suppen - ikke eventuel topping.
Næringsindhold inkl. topping
| pr. person | total | |
|---|---|---|
| Kalorier | 343 kcal | 686 kcal |
| Kulhydrat | 42 g | 84 g |
| Protein | 19 g | 39 g |
| Fedt | 8 g | 16 g |
Næringsberegningen er inklusiv purløg og 50 gram kalkunbacon pr. person.
Kilder - se her hvordan vi beregner næringsindhold