Sund svensk pølseret

Helt forrygende sund svensk pølseret, der smager fuldstændig som den traditionelle. I denne udgave er der blot skruet ned for fedtprocenten, op for de skønne grøntsager og sidst men ikke mindst, er der også skruet op for den dejlige smag.

xxxxxxxxxx
4,8  –  4 stemmer  –  Stem her
Til 4 personer
  • 1 kg kartofler
  • 10 kyllingepølser
  • 1 spsk olie
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 squash
  • 1 1/2 spsk paprika
  • 1 ds tomatpuré (140 g)
  • 2 dl madlavningsfløde (8%)
  • 3 dl minimælk
  • salt
  • peber
  • evt. 1/2 tsk karry
  • 1 bdt purløg

Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem i letsaltet vand, til de er møre, men stadig har bid. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne stå og dampe af.

Skær kyllingepølserne i mundrette stykker. Brun dem af i olien ved middel varme. Hak imens løgene fint, og riv gulerødderne. Flæk squashen på langs, fjern kernerne i midten med en ske, og riv også squashen. Tilsæt løg og paprika, når pølserne har fået farve, og lad det stege i ca. fem minutter. Kom grøntsagerne og tomatpuréen i, og rør godt rundt. Tilsæt madlavningsfløde og minimælk. Vend forsigtigt kartoflerne i, så de ikke går i stykker, og lad retten simre ved middel varme i 10 minutter.
Smag til med salt, peber og evt. karry.

Servér retten med finthakket purløg drysset på toppen.

Ledte du efter en mere traditionel opskrift på svensk pølseret? Så se her.

Indsendt af
d.
29.10.15.
Kategori:
Indsendt af
d.
29.10.15.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem