Syltede gulerødder
Det er super nemt at sylte gulerødder og de er fantastisk tilbehør til mange retter.
Ingredienser
til 1 glas- 300 g gulerødder
- 3 dl eddike (jeg brugte alm. lys lagereddike, men du kan også bruge f.eks. æblecidereddike)
- 2 dl sukker
- 1⁄2 tsk salt
Sådan laver du syltede gulerødder
Kom eddike, sukker og salt i en gryde. Lad det koge indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen, så lagen kan køle lidt af.
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde julienne/tændstik-strimler.
Kom gulerodsstrimlerne i et skoldet patentglas/sylteglas og hæld lagen over.
Luk låget og lad de syltede gulerødder trække i køleskabet i minimum 1 time. Så er de klar til brug.
Jeg kan også anbefale:Syltet spidskål
Holdbarhed
Hvis du sørger for at skolde glasset godt inden gulerødder og lage kommes i, så kan gulerødderne holde sig længe.
Forslag til smagsgivere
Jeg lavede en helt simpel lage af eddike og sukker, for ikke at overdøve smagen af gulerod.
Men her er nogle forslag til tilføjelser, som kan give endnu mere smag:
- Hele peberkorn.
- Laurbærblade.
- Citron eller appelsin.
- Fintsnittet chili og/eller ingefær, hvis du ønsker et mere asiatisk twist.
Fakta om syltede gulerødder
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det asiatiske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Trækketid: Minimum
Samlet tidsforbrug: