Syltede peberfrugter
Giv simpelt den ellers milde peberfrugt fornyet liv - og smag - ved syltning. Syltede peberfrugter får en syrlig, en smule sød og en let krydret karakter med et hint af laurbærbladets karakteristiske smag.
- 1 kg peberfrugt (uden stilk og kerner) i forskellige farver
Lage
- 4 1/2 dl eddike
- 9 1/2 dl vand
- 3 dl olie
- 1 1/2 spsk salt
- 2 tsk sukker
- 3 laurbærblade
- 20 hvide peberkorn
- atamon til skylning af glas
Peberfrugterne skæres i strimler.
Giv lagen et opkog og kom peberfrugtstrimlerne i lagen. Kog strimlerne til de er møre.
Kom peberfrugterne i Atamon-skyllede glas og hæld lage ved.
Opbevares på køl.
I stedet for at skære peberfrugterne i strimler, kan man sylte dem hele, men fjern stilk og kerner (udhul dem).