Syltet chili

Syltning af den lille stærke chilifrugt er utrolig nemt, og gør at de kan holde sig flere måneder i køleskabet. Så har du farverigt tilbehør, der kan peppe enhver mexicansk, asiatisk eller anden ret op.

Til 2 glas
  • 1 l eddike
  • 300 g sukker
  • ca. 25 chilier (gerne forskellige farver og varianter)

Hæld eddiken i en gryde. Bring det i kog og tilsæt sukkeret. Rør rundt indtil sukkeret er opløst. Sluk for blusset.

Skyl chilierne. De kan enten syltes hele eller skæres i mindre stykker. Jeg plejer at gøre lidt af hvert, så jeg har syltet chili i forskellige former. Fjern evt. kernerne hvis de syltede chilier ikke skal være for stærk.

Kom de hele/udskårne chilier i gryden med let afkølet eddikelage.

Skold nogle passende sylteglas (eller andre beholdere) med kogende vand. Hæld chilier og eddikelagen i glasene. Opbevar på køl.

De er klar til at blive spist allerede dagen efter, men de kan holde sig i flere måneder.

Indsendt af
d.
22.11.12.
Kategori:
Indsendt af
d.
22.11.12.
Kategori: