Thaisuppe med kylling

Det kan måske virke overvældende at lave den her thaisuppe med kylling og kokosmælk, men den er faktisk virkelig nem at lave, og du får den helt rigtige smag af thaimad.

Til 6 personer
  • 1 stilk citrongræs
  • 40 g ingefær
  • 5 limeblade (helst kaffir limeblade)
  • 8 dl vand
  • 2 spsk hønsebouillon
  • 2 1/2 spsk fiskesauce
  • 4 kyllingebryster (ca. 150 gram pr. brystfilet)
  • 2 ds kokosmælk
  • 2 røde chilier
  • 1 bdt forårsløg
  • 100 g svampe (f.eks. enoki eller champignon)
  • 1 squash
  • 5 gulerødder
  • saft af 2 limefrugter
  • 1 1/2 spsk sukker
  • 2 tsk rød karrypasta
  • 3 tsk thaichili pasta
  • sojasauce

Skær citrongræs og ingefær i skiver, og kom det op i en gryde med kaffir limeblade, vand, hønsebouillon og fiskesauce. Bring det i kog, og lad det simre i 5 minutter.

Skær imens kyllingebrysterne i mundrette stykker.

Tilsæt kyllingebryst og kokosmælk, og bring retten i kog. Lad den simre i 7-8 minutter, mens du forbereder de sidste ingredienser.

Skær chili i skiver, og fjern kernerne. Hak forårsløg, og læg den grønne del til side. Det skal bruges til allersidst. Rens svampene, og skær squash og gulerødder i skiver.

Kom den hvide del af forårsløgene i retten sammen med chili, svampe, squash og gulerødder. Bring retten i kog, og tag den så af varmen.

Tilsæt limesaft, sukker, karrypasta og thaichili pasta, og smag til med lidt sojasauce.

Server straks med ris eller nudler til, og pynt med den grønne del af de hakkede forårsløg.

Indsendt af
d.
24.04.18.
Kategori:
Indsendt af
d.
24.04.18.
Kategori: