Tøm køleskabet dessert

Kanongod tøm køleskabet dessert med masser af muligheder. En lækker sprød crumble kombineres med bagt frugt og en dejlig creme, og elementerne kan varieres alt efter, hvad du lige har ved hånden. Det har aldrig smagt bedre at stoppe madspild.

Til 4 personer

Crumble

  • 25 g havregryn
  • 50 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 75 g smør (koldt)

"Vaniljecreme"

  • 3 dl fløde eller creme fraiche, skyr, yoghurt, vaniljeis eller hvad du har
  • vaniljesukker (eller flormelis)

Bagt frugt

  • Ca. 300 g frugt (f.eks. æbler, pærer, blåbær, hindbær, jordbær, brombær, solbær eller hvad du har)
  • 2 spsk vaniljesukker (eller almindeligt sukker eller flormelis)

Crumble

Forvarm ovnen til 200 grader.

Bland havregryn, hvedemel og sukker i en skål. Skær smørret i terninger, og smuldr det i melblandingen, til det har en konsistens som vådt sand (der må gerne være lidt større klumper imellem).

Fordel crumblen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ca. 20-25 minutter, til den er gylden. Tag den ud, og lad den køle af.

"Vaniljecreme"

"Vaniljecremen" kan laves med lige det, du har i køleskabet. Jeg havde f.eks. 2 dl flødeskum og 100 gram creme fraiche i køleskabet, så jeg piskede flødeskummet, rørte creme fraichen i og smagte det til med vaniljesukker.

Cremen kan også laves kun med fløde eller creme fraiche, hvis du ikke har begge dele, og har du rester af f.eks. skyr eller yoghurt, kan de også sagtens røres med vaniljesukker og bruges som creme i desserten. Har du ikke vaniljesukker, kan du bruge flormelis i stedet for.

Du kan også sagtens servere desserten med is til, hvis du ikke har nogle mælkeprodukter i køleskabet, du kan bruge.

Bagt frugt

Du kan bruge lige de frugter, du har til rådighed. Fælles er, at de alle skal vendes med vaniljesukker og bages ved 200 grader.

Æbler og pærer skal bage ca. 25-30 minutter.

Stenfrugter (f.eks. blommer, ferskner, nektariner) og frosne bær skal bage ca. 20 minutter, mens friske bær skal bages ca. 10 minutter.

Anretning af desserten

Kom en skefuld creme på en tallerken, og spred den lidt ud med skeen. Top med den bagte frugt. Knus crumblen, og drys det over desserten.

Publiceret d.
23.02.21.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem