Tortilla pandekager med kylling og tzatziki
Det græske lægger inspiration til disse dejlige tortilla pandekager med kylling, tzatziki og feta. De cremede elementer i fyldet får modspil af sprøde grøntsager i form af peberfrugt, tomat og rødløg. Tilsammen giver det nogle fantastiske wraps, der kan laves uden at få sved på panden.
Tzatziki
- 1/2 agurk
- 200 g græsk yoghurt (eller creme fraiche)
- 1 fed hvidløg
- salt
- peber
Øvrige fyld
- 2 kyllingefileter
- 2 tsk tørret oregano
- 2 tsk tørret rosmarin
- 2 spsk olie
- 1 peberfrugt
- 150 g tomater (små, f.eks. cocktailtomater eller cherrytomater)
- 1 rødløg
- evt. 50 g oliven
- 4 tortillapandekager
- 120 g feta
Riv agurken på den grove side af et rivejern, og klem så meget væde ud af det som muligt. Rør agurken sammen med creme fraiche. Pres hvidløg i, og smag tzatzikien til med salt og peber.
Krydr kyllingefileterne med oregano, rosmarin, salt og peber, og steg dem i olien på en pande ved middel varme, til de er gennemstegte. Kyllingen kan også steges i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Forbered det øvrige fyld, imens kyllingen steger.
Skyl peberfrugter, og skær dem i strimler. Skyl tomater, og skær dem i mindre stykker. Pil rødløg, og snit det fint. Hak oliven groft, hvis du vælger at komme dem i (du kan også servere oliven ved siden af)
Skær kyllingen ud i tynde skiver, og lun tortillapandekagerne. Fordel tzatziki, kylling, peberfrugt, tomater og rødløg ovenpå. Smuldr feta over, og drys med hakket oliven. Rul stramt sammen til wraps, og servér.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 872 kcal | 1744 kcal |
Kulhydrat | 64 g | 128 g |
Protein | 52 g | 105 g |
Fedt | 44 g | 87 g |