Tropiske nachos

Udvid nemt dit nachos-repertoire med denne solbeskinnede, tropiske variant. Friske fornemmelser af mango og ananas mikses mageløst med mere klassiske, mexicanske smagsindtryk. Et farvestrålende nik til sydlige himmelstrøg.

  • Med et lag revet ost får de sprøde nachos den gyldne prik over i’et.
  • Dækket af salsa bliver retten hverken tør eller kedelig.
  • Med de mange farver stråler det tropiske fad indbydende.

Til 4 personer

Tænd ovnen på 185 grader, så den er varm, når maden skal sættes ind. Start med at hakke grøntsager og frugt, så alt er klargjort. Peberfrugt, tomat, mango og ananas skæres i tern.

Hak chili fint. Skær porre og forårsløg i ringe. Læg alt det hakkede til side.

Opvarm en stegepande og tilsæt lidt smør eller olie. Steg det hakkede kød og tilsæt tacokrydderiet, når kødet er gennemstegt. Tilsæt derpå lidt vand (1/2 glas) og rør rundt, så krydderiet blandes godt med kødet.

Kom tomat, peberfrugt, chili og majs i det hakkede kød.

Tag et stort, ildfast fad. Læg tortillachips i bunden af fadet. Derefter kommes det hakkede kød med grøntsagerne i. Spred det ud over chipsene. Oven på kødet fordeles et glas salsa.

Mango- og ananasternene kommes ovenpå salsaen og på toppen lægges løg, jalapeños, porre og forårsløg, inden det hele toppes med revet ost.

Nu er fadet klar til at komme i ovnen. Det skal blot varmes til osten er smeltet, ca. 5-7 min. Ellers bliver chipsene bløde.

Guacamole og creme fraiche er perfekt som tilbehør til retten.

Indsendt af
d.
11.10.13.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.