Ungarsk gullashsuppe

En lækker og krydret ungarsk gullashsuppe, der er fyldt med mørt oksekød og forskellige slags grøntsager, der gør suppen dejlig fyldig og mættende. Brug en god hønse- eller oksefond for endnu kraftigere smag.

Til 4 personer
  • 300 g skært oksekød
  • smør
  • 1 tsk paprika
  • salt
  • peber
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 frisk chili
  • 6 kartofler
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 gulerødder
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 l fond eller vand

Skær kødet i mundrette stykker, og svits det i lidt smør og paprika i en stor gryde. Krydr med salt og peber. Hak løg og hvidløg fint, og kom det i gryden, når kødet er brunet.

Hak chilien fint, og kom den op til kødet.

Skræl kartoflerne, og skær dem ud i tern. Fjern kernehuset fra peberfrugten, og skær den ud i små tern. Skræl gulerødderne, og skær dem ud i tilsvarende små stykker. Kom grøntsagerne op i gryden til kødet, og svits det kort.

Hæld hakkede tomater op i gryden, og rør det hele godt sammen. Kom så fond eller vand ved, og lad det simre i ca. 1,5 time, eller til kødet er mørt.

Mos et par af kartoflerne, når suppen er færdig, for at jævne suppen lidt.

Servér den, som den er, eller med f.eks. friskbagt flute.

Tip: Suppen kan sagtens fryses ned, så lav evt. en stor portion, så du altid har en lækker suppe i fryseren.

Indsendt af
d.
19.11.15.
Kategori:
Indsendt af
d.
19.11.15.
Kategori: