Ungarsk gullaschsuppe med hakket oksekød

Virkelig god gullaschsuppe med hakket oksekød og masser af smag. Den er super nem og så slår den færdiglavet suppe med mange længder.

  • En klat creme fraiche på toppen hæver suppen til nye højder.
  • Så er det nemt at lave mad fra bunden.
  • Oksefars og grøntsager simrer i gryden.
Til 4 personer
  • 4 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • ca. 500 g hakket oksekød
  • 4 kartofler (mellemstore)
  • 3 gulerødder
  • 2 tomater
  • 3 peberfrugter
  • 6 spsk paprika (mild)
  • 1 l vand
  • 2 oksebouillonterninger
  • evt. 3 laurbærblade
  • salt
  • peber
  • evt. creme fraiche til servering

Pil løg og hvidløg. Hak løgene og skær hvidløgene i skiver.

Hæld olien i en gryde og brun det hakkede oksekød deri ved høj varme.
Tilsæt løg og hvidløg og skru ned på middel varme.

Skræl kartofler og gulerødder, skær dem i mundrette stykker og kom dem i gryden.

Skyl tomater og peberfrugter, og skær dem i grove tern. Kom dem i gryden sammen med paprika. Lad det stege et minuts tid - rør rundt undervejs.

Tilsæt vand, bouillonterninger og evt. laurbærblade. Lad gullaschsuppen simre ved lav-middel varme i 10-20 minutter eller til kartofler og gulerødder er møre.

Smag suppen til med salt og peber, og servér evt. med en klat creme fraiche.

Næringsindhold for gullaschsuppen

pr. personhele portionen
Kalorier458 kcal1831 kcal
Kulhydrat34 g136 g
Protein32 g127 g
Fedt20 g78 g


*Næringsberegningen omfatter ikke creme fraiche.

Publiceret d.
04.03.19.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem