Vandmelonsalat med chili og ingefær/peanut-dressing

Spændende vandmelonsalat med chili og en rigtig god dressing med ingefær, peanut og lime.

Til 4 personer
  • ca. 2 kg vandmelon
  • 2 røde chilier
  • 6 forårsløg (store)
  • 1 agurk
  • 1 håndfuld koriander eller mynte eller persille
  • evt. 100 g peanuts

Dressing

  • 2 tsk ingefær (Revet)
  • 4 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk peanutbutter
  • 2 dl olie
  • 4 spsk limefrugt
  • salt
  • peber

Skær vandmelonen i fine tern. Fjern skrællen og evt. også kernerne.

Skyl chilierne og flæk dem på langs. Fjern kernerne og de lyse "hinder" og snit selve chilien fint.

Rengør forårsløgene og snit dem. Skyl agurken, flæk den på langs og skær den i halve skiver.

Skyl koriander (eller anden krydderurt efter smag) og lad dem dryppe god af (evt. på et stykke køkkenrulle).

Vend forsigtigt vandmelon, chili, forårsløg, agurk og koriander sammen i en skål.

Hak peanuts groft og kom dem i en lille skål for sig. De skal ikke blandes i selve vandmelonsalaten, men bruges som drys på toppen.

Chili-ingefær-peanut dressing, der passer perfekt tii vandmelonsalaten:

Skræl ingefæren og riv den på den fine side af rivejernet. Bland den sammen med sød chilisauce og peanutbutter i en skål. Rør olien i lidt ad gangen, så dressingen kan nå at "optage" olien. Rør limesaft i og smag til med salt og peber.

Hvis der bruges grov/crunchy peanutbutter, kan dressingen evt. lige blendes med en stavblender, så den bliver helt jævn og fin. Det gjorde jeg, men det kan godt udelades.

Hæld dressingen over vandmelonsalaten eller servér den ved siden af.

Indsendt af
d.
01.08.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
01.08.17.
Kategori: