Italiensk mad - side 6
Til 2 personer
- 250 g pasta (gerne tortellini eller ravioli)
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk smør
- ca. 16 blade salvie
- salt
- peber
- parmesanost
Til 1 person
- 2 skiver bacon
- kyllingebryster (skåret over på langs)
- 1 skive ost
- burgerboller
- pesto
- creme fraiche
- soltørrede tomater
- spinat
Ingredienser
- 25 g gær
- 1 1/2 dl vand (lunkent)
- 1 spsk olie
- 1/2 tsk salt
- 200 g hvedemel
- 1 ds flåede tomater
- 1 ds tomatpuré
- 2 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk paprika
- 1/2 tsk salt
- peber (friskkværnet)
- 1 løg (mellemstort)
- 1 fed hvidløg
- 1 grøn peberfrugt
- 150 g revet mozzarella
- 200 g skinkestrimler
Til 4 personer
- 500 g hakket svine- og kalvekød
- 1 tsk salt
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 50 g soltørrede tomater (hakkede)
- 25 g revet parmesanost
- 1 æg
- 1 spsk tomatpuré
- 3 skiver parmaskinke
- 1/2 bdt basilikum
- 700 g tomatsauce
- 1 dl grøn pesto
- ca. 1 kugle mozzarella ost
Til 6 personer
- 400 g bacontern
- evt. lidt olie
- 1 kg hakket oksekød
- 100 g revet parmesanost
- 1 æg
- 3 spsk rasp
- 2 fed hvidløg
- peber
- salt
- 1 potte persille
Til 3 personer
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 6 spsk olivenolie
- 2 ds hakkede tomater
- 1 spsk timian
- 20 sorte oliven uden sten
- 250 g pasta
- 1/2 tsk sukker (kan udelades)
- salt
- peber (friskkværnet)
- 1/2 potte frisk basilikum
- 3 spsk revet parmesanost
Til 2 personer
- 1 pk parmaskinke (70 g)
- lidt olie
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 peberfrugter (valgfri farve)
- 1 tsk rosmarin
- 1 1/2 tsk oregano
- 1 ds hakkede tomater
- 1/2 hønsebouillonterning (eller grøntsagsbouillon)
- 1/4 dl vand
- 1/2 tsk sukker
- 1/2 spsk balsamico
- salt
- peber
- 250 g spaghetti
- 2 spsk revet parmesanost
- 2 spsk persille (hakket)
Til 4 personer
- 1 løg
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 ds hakkede tomater
- 1 tsk hvidvinseddike
- sukker
- salt
- peber
- 2 tsk tørret oregano
- 100 g rucola
- 80 g parmesanost
- 360 g spaghetti
- ekstra jomfruolivenolie
- salt
- peber
Til 6 personer
- 150 g smør eller margarine (stuetempereret)
- 100 g sukker
- 3 æg
- 100 g hvedemel
- 1/2 tsk bagepulver
- Evt. 1 tsk kanel eller vaniljepulver/vaniljesukker
- 5 syrlige æbler (groftrevne)
Til 12 personer
- 4 blade husblas
- 4 æg
- 100 g sukker
- 1 vaniljestang
- 400 g mascarpone
- 1 1/2 dl kaffe
- 2 spsk Amaretto
- 3 lagkagebunde (købte eller hjemmelavede
- kakaopulver
Til 4 personer
- 4 bøffer af oksekød, lam eller kalv
- 1 1/2 spsk frisk rosmarin
- 1 1/2 spsk frisk salvie
- 1 spsk frisk timian
- 2 1/2 fed hvidløg
- 1 spsk koriander
- 2 1/2 spsk balsamico (rødvinseddike)
- 2 1/2 spsk sojasauce
- 1 spsk citronsaft
- 1/2 dl olivenolie
- salt
- peber