Mad med øl - Opskrifter på retter med øl

Øl kan ikke kun drikkes til maden, men også bruges som ingrediens i mange gode retter. Vi har samlet en række af de bedste opskrifter på mad med øl såsom øllebrød, ølkage og mad med pilsner og porter.

Opskriften giver to lækre brød.
Rødbedebrød

Et godt brød indeholdende mørk øl, honning og rødbeder. Kan spises både som lækkert frokostbrød eller som madbrød til f.eks. suppe.

Pandekager med øl

Dejlige luftige pandekager med øl, der gør dem ekstra sprøde i overfladen. De smager helt forrygende med f.eks. syltetøj eller Nutella.

Isen klar til servering.
Ølis

Har du en ismaskine, så prøv denne sjove og gode opskrift på is med øl. Nemt at lave og lidt anderledes end den traditionelle is man køber eller laver.

Chili con carne med øl.
Chili con carne med øl

En fænomenal hverdagsret. En hot, mexicansk chili con carne med øl er simpel at lave, smager fortræffeligt og alle i familien bliver med garanti mætte.

Stegesoen, fyldt op med smag og klar til servering.
Lammekølle i stegeso

I stegeso bliver lammekøllen nemt helt perfekt. Og du behøver ikke røre en finger, mens den steges. Imponerende til gæstemiddage, smagsmæssigt som visuelt.

Marinade med den helt specielle ravagtige farve.
Ølmarinade

Ølmarinade lavet på mørk øl som porter eller stout. Meget lækkert.

Kylling med dåseøl

Kylling med dåseøl er en "morsom" ret på den måde som den laves. Kyllingen nærmest trækkes ned over den åbne dåseøl og puttes til stegning i ovnen.

Nem ølkage

En meget simpel opskrift på ølkage med mel, sukker, hvidtøl og natron. Ingredienserne skal blot røres sammen og så bages kagen en time i ovnen.