Lammekølle i stegeso

Langtidsstegt i stegeso bliver kødet fantastisk mørt. Lammekøllen tilføres spændende smagsnuancer fra syrligt-søde æbler, let bitter øl og lakridsagtig fennikel. Det giver god dybde og pynter på udseendet.

Til 4 personer
  • 1 lammekølle
  • 3 dl mørk øl (jeg brugte porter)
  • saften fra 1/2 citron
  • 3 fed hvidløg i små tern
  • 4 kviste rosmarin
  • 2 æbler i både
  • 2 løg i både
  • 1 fennikel
  • 10 blommetomater (evt. med stilk)
  • salt
  • peber

Kom varmt vand i stegesoens top og bund.

Rids lammekøllen med en skarp kniv, ca. ½ cm ned i kødet og gnid kødet med salt og
peber.

Snit fenniklen. Skær æbler og løg i både. Skær hvidløgene i små tern.

Tøm stegesoen for vand og fordel æbler, løg, fennikel i bunden. Læg lammekøllen i og
drys hvidløgsternene henover. Læg tomaterne over kødet.

Hæld øl og citronsaft ved.

Læg låg på stegesoen og sæt den i ovnen. Steg ved 150 grader i 4 ½ time.

Servér f.eks. med bagte kartofler og tzatziki.

Indsendt af
d.
09.06.14.
Kategori:
Indsendt af
d.
09.06.14.
Kategori: