Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Opskrifter på Risotto

Risotto er oprindeligt en italiensk ret, men er vellidt over hele verden. Opskrifter på risotto varierer i det uendelige, men vi har samlet et udvalg af de allerbedste så du også kan nyde denne skønne ret. Risotto er forret, tilbehør eller hovedret.

Cremet risotto med svampe, persille og parmesan.
Risotto med svampe

Utrolig lækker og cremet risotto med forskellige svampe persille og parmesan. Hvidvin og bouillon suger langsomt ind i risene og giver en fantastisk kraftfuld smag.

Smugkig på ingredienser
  • 40 g smør
  • 350 g svampe (f.eks. champignon, østershatte og Karl Johan)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 4 1/2 dl bouillon
  • salt
  • peber
  • 50 g revet parmesanost
  • 2 håndfulde persille
  • evt. 100 g chorizopølse
  • lidt olie
Smagfuldt tilbehør og hovedret.
Risotto med spinat

Her er en fyldig og god risotto opskrift som kan serveres til utallige retter og altid smager lige godt. Det er de gode ingredienser med bl.a. spinat og pinjekerner som gør denne ret til en smagsoplevelse.

Smugkig på ingredienser
  • 1 1/2 dl risottoris
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk smør
  • 2 dl hvidvin
  • ca. 1 l grøntsagsbouillon (varm)
  • 150 g spinat
  • 100 g parmesanost
  • 60 g pinjekerner (ristede)
  • salt
  • peber
Den lækre risotto med parmesan og asparges er en virkelig skøn ret, der med garanti vil begejstre.
Risotto med parmesan og asparges

Super cremet risotto med den lækreste blanding af asparges, porrer og parmesan. Perfekt serveret med lidt ristet brød til.

Smugkig på ingredienser
  • 2 porrer
  • 2 stængler bladselleri
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 bdt asparges
  • 1 bdt persille
  • 3 dl risottoris
  • lidt salt
  • 2 dl hvidvin
  • 9 1/2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl parmesanost
  • 1 spsk smør
  • 1/2 citron
  • peber
  • evt. brød (til servering)
Lækker cremet og med en dejlig smag af ost - præcis som en klassisk risotto skal være.
Risotto som tilbehør til kød

Den lækreste risotto, der er helt perfekt som luksus tilbehør til forskellige slags kød eller italienske retter.

Smugkig på ingredienser
  • 1 3/4 l grøntsagsbouillon eller hønsebouillon
  • 2 løg (små)
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 dl risottoris
  • 2 1/2 dl hvidvin
  • 75 g parmesanost
  • 40 g smør (kan undlades)
  • salt
  • peber
  • 400 g svampe (f.eks. champignoner, bøgehatte, enokisvampe eller kantareller)
  • olivenolie til stegning af svampene
  • salt
  • peber
  • 150 g babyspinat
  • 200 g ærter (optøede)
Kan evt. fyldes i en lille skål, og vendes ud på en tallerken ved servering.
Risotto - Opskrift på risotto

Vores populære opskrift på risotto giver dig den klassiske italienske smag som den er allerbedst.

Smugkig på ingredienser
  • 400 g oksekød (mørt og uden ben)
  • ca. 75 g bacontern
  • 1 løg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 spsk olie
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk timian
  • 2 tsk paprika
  • 1/4 l oksebouillon
  • 2 dl ris
  • 1 ds hakkede tomater
En spændende risottoret.
Risotto med champignon og spinat

En meget spændende risotto opskrift med spinat, champignon og ost.

Smugkig på ingredienser
  • 300 g risottoris
  • 8 dl grøntsagsbouillon (eller hønse- eller oksekødsbouillon)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 dl hvidvin eller vermouth
  • 150 g spinat
  • 6 champignoner
  • evt. lidt persille
  • 25 g smør
  • 75 g revet parmesanost
  • salt
  • peber
Farvestrålende risotto med broccoli, ærter og pølser.
Risotto med pølser

Her laves risottoen med pølser, forårsløg, broccoli, persille og ærter.

Smugkig på ingredienser
  • salt
  • peber
  • 300 g pølser max 5%
  • 1 tsk olie
  • 2 forårsløg
  • 2 dl ris
  • 1/2 l bouillon
  • 200 g broccoli
  • 250 g ærter
  • persille
De tynde parmesanflager gør, at salaten hænger super godt sammen med en god risotto.
Salat til risotto

Sprød og super lækker grøn salat, der vendes i den dejligste blanding af frisk citronsaft, balsamico og olivenolie.

Smugkig på ingredienser
  • 250 g asparges eller grønne bønner (jeg brugte halvt af hver)
  • salt
  • 150 g frosne ærter
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk balsamico
  • Evt. 1/4 bdt frisk basilikum
  • 30 g pinjekerner
  • peber
  • 75 g rucola eller blandet grøn salat
  • 25 g parmesanost
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2025