Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Madplan til 3 personer

Du finder den samlede indkøbsliste i bunden af siden.
Udskriv printervenlig PDF

Dag 1
Madroulade med skinke
Dag 2
One pot mexicansk gryderet
Dag 3
Pastafad med skinke og grøntsager
Dag 4
Quesadillas med mexicansk gryderet og broccolisalat
Dag 5
Frikadeller med pastasalat


Gå til madplans-oversigten


Dag 1: Madroulade med skinke
Fryseegnet: Nej
  • Én stor madpandekage med fyld af skinkesalat, gulerødder og spinat.
Til 3 personer
  • 100 g hvedemel
  • ¾ tsk salt
  • 4 æg
  • 1 dl mælk
  • 200 g skinkestrimler
  • 100 g majs
  • 75 g ærter
  • ½ bdt forårsløg (gem resten til dag 4)
  • 225 g creme fraiche
  • Salt
  • Peber
  • 200 g gulerødder
  • 50 g babyspinat

Forvarm ovnen til 210 grader.

Bland hvedemel og salt sammen i en skål. Pisk æg og mælk i. Hæld dejen op i en bradepande beklædt med bagepapir. Bag den i 15 minutter, og lad den efterfølgende køle lidt af.

Forbered fyldet, imens rouladen bager. Kom skinke, majs og ærter op i en skål. Skyl forårsløg, og snit dem fint. Kom dem op i skålen, tilsæt creme fraiche, og rør det sammen til en skinkesalat. Smag til med salt og peber.

Skræl gulerødder, og riv dem på den grove side af rivejernet. Skyl babyspinaten, og tør den grundigt, så der ikke hænger overskydende vand ved spinaten, som kan gøre dejen sjasket.

Fordel først spinaten på den bagte bund og dernæst skinkesalaten. Lad et lille stykke være fri for fyld i den ene ende. Top med de revne gulerødder, og rul madrouladen sammen. Så er der serveret!

Næringsindhold pr person:
Kalorier: 538 kcal
Kulhydrat: 42 g
Protein: 31 g
Fedt: 26 g

Fryseegnet: Nej
Annonce
Dag 2: One pot mexicansk gryderet
Fryseegnet: Ja
  • Den mexicanske one pot er fyldt med hakket oksekød, ris og grøntsager.
Til 3 personer
Obs! Der laves en stor portion af, gryderetten, da resterne skal bruges på dag 4, så mængderne ser således ud:
  • 200 g gulerødder
  • 4 peberfrugter
  • ½ squash (gem resten til dag 5)
  • 3 løg
  • 2 spsk olie
  • 4 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 60 g tacokrydderi
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • Evt. 1 tsk chilipulver
  • 3 ds hakkede tomater
  • 2 ds kidneybønner i chilisauce
  • 1 terning oksebouillon
  • 3 dl kogende vand
  • 4 dl ris
  • Evt. 20 g mørk chokolade (minimum 70%)
  • Salt
  • Peber
  • Til servering
  • 300 g creme fraiche

Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Skyl peberfrugter, og skær kerner og de hvide hinder fra. Skær peberfrugterne i tern. Skyl squashen, halvér den, og skrab de våde kerner i midten ud med en ske. Skær også squashen i små tern. Pil løg, og hak dem.

Svits grøntsagerne i olien ved middel varme på en stor sautépande eller i en stor gryde.

Pil hvidløgene, og hak dem fint. Kom dem på panden/i gryden, og svits dem med i et minuts tid. Skub grøntsagerne til side, og brun det hakkede oksekød godt af.

Tilsæt tacokrydderi og koncentreret tomatpuré samt evt. chilipulver. Svits det med et par minutter, og tilsæt dernæst hakkede tomater og kidneybønner i chilisauce. Rør oksebouillonen ud i det kogende vand, og tilsæt det til retten sammen med ris og evt. mørk chokolade.

Lad den mexicanske gryderet koge under låg i ca. 30-35 minutter, til risene er møre.

Gem ca. 900 gram af gryderetten til dag 4. Servér resten af gryderetten med creme fraiche til.

Næringsindhold pr person:
Kalorier: 819 kcal
Kulhydrat: 96 g
Protein: 39 g
Fedt: 32 g
*Næringsberegningen tager udgangspunkt i, at man serverer 6 spsk creme fraiche per person. Bruger man mindre, vil tallene i næringsberegningen også tilsvarende være lavere.

Fryseegnet: Ja
Annonce
Dag 3: Pastafad med skinke og grøntsager
Fryseegnet: Ja
  • Pastafadet er proppet med lækre sager såsom skinke, peberfrugt, løg og revet ost.
Til 3 personer
  • 300 g pasta
  • 1 løg
  • 2 peberfrugter
  • 50 g babyspinat
  • 200 g skinkestrimler
  • 50 g revet cheddarost
  • 300 g creme fraiche
  • 8 æg
  • 1 tsk salt

Forvarm ovnen til 180 grader.

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad det køle lidt af. Gem halvdelen af pastaen til dag 5, og kom den anden halvdel op i et ildfast fad.

Pil løg, og snit det i tynde skiver. Skyl peberfrugt, og skær kerner og hvide hinder fra. Skær dem i tern. Skyl spinaten, tør den godt, og hak den groft.

Kom grøntsagerne op i det ildfaste fad, og bland skinkestrimler og revet ost i.

Pisk creme fraiche, æg og salt sammen, og hæld det i fadet.

Sæt pastafadet i ovnen, og bag det i 35-40 minutter, til æggemassen er stivnet. Lad gerne retten stå og sætte sig 5-10 minutter inden servering.

Næringsindhold pr person:
Kalorier: 779 kcal
Kulhydrat: 52 g
Protein: 45 g
Fedt: 43 g

Fryseegnet: Ja
Annonce
Dag 4: Quesadillas med mexicansk gryderet og broccolisalat
Fryseegnet: Ja
  • De sprøde quesadillas med lækker fyld af chili con carne, friske forårsløg og smeltet ost.
Til 3 personer
  • ¼ bdt forårsløg
  • 6 tortillapandekager
  • De 900 g mexicansk gryderet fra dag 2
  • 180 g revet cheddarost
  • Ca. 1 ½ spsk olie

Broccolisalat:

Obs! Der laves en dobbeltportion af broccolisalaten, så mængderne ser således ud:
  • 2 hoveder broccoli
  • Kogende vand
  • 200 g gulerødder
  • ¼ bdt forårsløg
  • 2 peberfrugter
  • 160 g majs
  • 350 g creme fraiche
  • Saft af 1 ½ limefrugt
  • Salt
  • Peber

Til servering:

  • 175 g creme fraiche
Tip: Er der stadig rester af gryderetten, kan de sagtens fryses ned.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skyl forårsløg, og snit dem fint. Læg tortillapandekagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel gryderet-resterne på den ene halvdel af pandekagerne, og drys med forårsløg og cheddarost. Fold den anden halvdel over, og tryk lidt ned på halvcirklerne med håndfladen.

Pensl med olie på begge sider, og bag dem i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne, og osten er smeltet. Lav broccolisalaten imens.

Broccolisalat:
Skær stokken fra broccolierne, og skær dernæst hovederne i små buketter. Hæld kogende vand over, og lad det stå et par minutter. Hæld vandet fra, skyl med koldt vand, og lad broccolien dryppe godt af.

Skræl gulerødder, og skær dem i tynde strimler eller riv dem. Skyl forårsløg, og snit det fint. Skyl peberfrugt, og skær de hvide hinder og kerner fra. Skær dem i små tern. Bland alle grøntsagerne sammen med majs i en skål.

Tilsæt creme fraiche og limesaft, og vend det hele godt sammen. Smag til med salt og peber. Gem halvdelen af broccolisalaten til dag 5, og servér den anden halvdel til de sprøde quesadillas med creme fraichen.

Næringsindhold pr person:
Kalorier: 1353 kcal
Kulhydrat: 134 g
Protein: 52 g
Fedt: 66 g

Fryseegnet: Ja
Annonce
Dag 5: Frikadeller med pastasalat
Fryseegnet: Ja
  • Lækre frikadeller med grøntsager her serveret med rodfrugter og råkost.
Til 3 personer
  • 350 g hakket svinekød
  • ½ spsk salt
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ squash
  • 75 g gulerødder
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 1 spsk hvedemel
  • Peber
  • Smør eller olie

Derudover:

  • Den gemte broccolisalat fra dag 4
  • 150 g creme fraiche
  • Den gemte pasta fra dag 3

Rør det hakkede svinekød sejt sammen med salt.

Hak løg og hvidløg helt fint, eller riv det på et rivejern. Rør det sammen med kødet.

Skær enderne af squashen, og skyl den. Riv den på en rivejern, og kom det op til kødet. Skræl gulerødderne, og riv dem. Kom det op til kødet, og rør det hele sammen.

Kom æg og mælk i kødblandingen. Sigt melet i, og krydr med peber.

Rør det til en sammenhængende fars. Kom mere mælk eller mel i, hvis farsen er for tør eller våd.

Lad farsen hvile i køleskabet i 20-30 minutter. Vend imens den gemte broccolisalat fra dag 4 med creme fraichen og den gemte pasta fra dag 3.

Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør eller olie på en pande ved middel til høj varme. Servér frikadellerne med pastasalaten.

Tip: Frys evt. resterende frikadeller ned eller spis dem til frokost næste dag.

Næringsindhold pr person:
Kalorier: 852 kcal
Kulhydrat: 66 g
Protein: 43 g
Fedt: 44 g

Fryseegnet: Ja
Annonce

Indkøbsliste

FRUGT OG GRØNT

  • 100 g babyspinat (til madroulade og pastafad)
  • 2 hoveder broccoli (til broccolisalat)
  • 1 squash (til mexicansk gryderet og frikadeller med pastasalat)
  • 8 peberfrugter (til mexicansk gryderet, pastafad og broccolisalat)
  • 75 g ærter (til madroulade)
  • 675 g gulerødder (til madroulade, mexicansk gryderet, broccolisalat og frikadeller med pastasalat)
  • 2 limefrugter (til broccolisalat)
  • 1 bdt forårsløg (til madroulade, quesadillas og broccolisalat)
  • 5 løg (til mexicansk gryderet, pastafad og frikadeller med pastasalat)
  • 5 fed hvidløg (til mexicansk gryderet og frikadeller med pastasalat)

KØD OG FJERKRÆ

  • 500 g hakket oksekød (til mexicansk gryderet)
  • 350 g hakket svinekød (til frikadeller med pastasalat)
  • 400 g skinkestrimler (til madroulade og pastafad)

MEJERIPRODUKTER

  • 1500 g creme fraiche (til alle opskrifter)
  • 1 ½ dl mælk (til madroulade og frikadeller med pastasalat)
  • 230 g revet cheddarost (til pastafad og quesadillas)
  • 13 æg (til madroulade, pastafad og frikadeller med pastasalat)
  • Smør (til frikadeller med pastasalat)

PASTA. RIS OG BRØD

  • 300 g pasta (til pastafad og frikadeller med pastasalat)
  • 4 dl ris (til mexicansk gryderet)
  • 6 tortillapandekager (til quesadilla)

KONSERVES

  • 260 g majs (til madroulade og broccolisalat)
  • 3 ds hakkede tomater (til mexicansk gryderet)
  • 2 ds kidneybønner i chilisauce (til mexicansk gryderet)
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré (til mexicansk gryderet)

KRYDDERIER

  • 60 g tacokrydderi (til mexicansk gryderet)
  • Evt. 1 tsk chilipulver (til mexicansk gryderet)
  • Salt (alle opskrifter)
  • Peber (alle opskrifter)

DIVERSE

  • Ca. 110 g hvedemel (til madroulade og frikadeller med pastasalat)
  • 1 terning oksebouillon (til mexicansk gryderet)
  • Ca. ¾ dl olie (til mexicansk gryderet, quesadillas og frikadeller med pastasalat)
  • Evt. 20 g mørk chokolade (til mexicansk gryderet)
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2025