One pot mexicansk gryderet med hakket oksekød og ris

Mega lækker mexicansk gryderet med hakket oksekød og ris - lavet i en one pot version, så risene tilberedes sammen med de øvrige ingredienser. Det gør det ekstra nemt, og samtidig opsuger risene al den gode smag fra gryderetten. Servér med creme fraiche, friske forårsløg og lime, hvis det skal være ekstra lækkert.

Gå til: IngredienserTip: Hvis der er grøntsager tilovers4 andre "one pots" der vinder hver gang

starstarstarstarstar_border
4,0  –  4 stemmer  –  Stem her
Til 6 personer
  • 200 g gulerødder (se hvad du kan bruge overskydende gulerødder til)
  • 4 peberfrugter
  • 1 squash
  • 3 løg
  • 2 spsk olie
  • 4 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 60 g tacokrydderi
  • 2 spsk tomatpuré
  • evt. 1 tsk chilipulver
  • 3 ds hakkede tomater
  • 2 ds kidneybønner i chilisauce
  • 1 oksebouillonterning
  • 3 dl vand (kogende)
  • 4 dl ris
  • evt. 20 g mørk chokolade (minimum 70%)
  • salt
  • peber

Til servering

  • creme fraiche
  • evt. forårsløg
  • evt. limefrugt

Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Skyl peberfrugter, og skær kerner og de hvide hinder fra. Skær peberfrugterne i tern. Skyl squashen, halvér den, og skrab de våde kerner i midten ud med en ske. Skær også squashen i små tern. Pil løg, og hak dem.

Svits grøntsagerne i olien ved middel varme på en stor sautépande eller i en stor gryde.

Pil hvidløgene, og hak dem fint. Kom dem på panden/i gryden, og svits dem med i et minuts tid. Skub grøntsagerne til side, og brun det hakkede oksekød godt af.

Tilsæt tacokrydderi og koncentreret tomatpuré samt evt. chilipulver. Svits det med et par minutter, og tilsæt dernæst hakkede tomater og kidneybønner i chilisauce. Rør oksebouillonen ud i det kogende vand, og tilsæt det til retten sammen med ris og evt. mørk chokolade.

Lad den mexicanske gryderet koge under låg i ca. 30-35 minutter, til risene er møre.

Servér one pot retten med creme fraiche til og evt. fintsnittede forårsløg samt lime.

Se også:
Denne super lækre opskrift på græsk one pot med kylling og ris.

Indsendt af
d.
20.03.19.
Kategori:

Er der gulerødder, peberfrugt og squash tilovers?

Hvis der er rester af disse grøntsager, kan du med fordel få dem brugt i en af de her lækre retter:

Lækker karrysuppe med hakket oksekødLuftig grøntsagsgratin med hytteostPizzalasagne med squash-plader

Næringsindhold for one pot gryderetten

pr. personhele portionen
Kalorier707 kcal4239 kcal
Kulhydrat94 g562 g
Protein37 g224 g
Fedt21 g125 g


Næringsberegningen er inklusiv 2 spiseskefulde creme fraiche pr. person.

Indsendt af
d.
20.03.19.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem