One pot mexicansk gryderet med hakket oksekød og ris

Mega lækker mexicansk gryderet med hakket oksekød og ris - lavet i en one pot version, så risene tilberedes sammen med de øvrige ingredienser. Det gør det ekstra nemt, og samtidig opsuger risene al den gode smag fra gryderetten. Servér med creme fraiche, friske forårsløg og lime, hvis det skal være ekstra lækkert.

Til 6 personer
  • 200 g gulerødder
  • 4 peberfrugter
  • 1 squash
  • 3 løg
  • 2 spsk olie
  • 4 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 60 g tacokrydderi
  • 2 spsk tomatpuré
  • evt. 1 tsk chilipulver
  • 3 ds hakkede tomater
  • 2 ds kidneybønner i chilisauce
  • 1 terning oksebouillon
  • 3 dl vand (kogende)
  • 4 dl ris
  • evt. 20 g mørk chokolade (minimum 70%)
  • salt
  • peber

Til servering

  • creme fraiche
  • evt. forårsløg
  • evt. limefrugt

Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Skyl peberfrugter, og skær kerner og de hvide hinder fra. Skær peberfrugterne i tern. Skyl squashen, halvér den, og skrab de våde kerner i midten ud med en ske. Skær også squashen i små tern. Pil løg, og hak dem.

Svits grøntsagerne i olien ved middel varme på en stor sautépande eller i en stor gryde.

Pil hvidløgene, og hak dem fint. Kom dem på panden/i gryden, og svits dem med i et minuts tid. Skub grøntsagerne til side, og brun det hakkede oksekød godt af.

Tilsæt tacokrydderi og koncentreret tomatpuré samt evt. chilipulver. Svits det med et par minutter, og tilsæt dernæst hakkede tomater og kidneybønner i chilisauce. Rør oksebouillonen ud i det kogende vand, og tilsæt det til retten sammen med ris og evt. mørk chokolade.

Lad den mexicanske gryderet koge under låg i ca. 30-35 minutter, til risene er møre.

Servér one pot retten med creme fraiche til og evt. fintsnittede forårsløg samt lime.

Indsendt af
d.
20.03.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
20.03.19.
Kategori: