Frozen Strawberry Daiquiri

Frozen strawberry daiquiri med det helt rigtige blandingsforhold mellem jordbær og rom. Den smager dejligt sødt og minder om en lækker slush ice.

  • Denne cocktail er lige så lækker, som den ser ud.
Til 1 person
  • 5 cl lys rom (man kan også bruge vodka)
  • 4 jordbær (friske eller frosne)
  • 2 cl limesaft eller citronsaft
  • 1/2 tsk sukker eller flormelis
  • 2 dl isterninger eller knust is
  • Evt. 1 jordbær til pynt

Blend alle ingredienser i en blender, og server i et cocktailglas. Pynt evt. med et friskt jordbær på glassets kant.

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål herunder.

Kan man lave strawberry daiquiri med vodka?

Ja, det kan du sagtens. Erstat blot rommen 1:1 med vodka, og lav den efter samme fremgangsmåde. Selvom det ikke er helt klassisk at bruge vodka i en daiquiri, er det stadig en virkelig god variant, for vodkaen smager mindre igennem end rom, og du får derfor en drink, hvor jordbærrene træder mere frem.

Du kan faktisk også lave drinken med gin og få en ret spændende version ud af det. Start gerne ud med at tilsætte 3-4 cl gin i stedet for rom, og smag til, om der skal mere gin i. Der kan nemlig være stor forskel på, hvor kraftigt gin smager.

Kan man lave den uden alkohol?

Hvis du gerne vil lave en alkoholfri version af den lækre drink, kan du sagtens gøre det. Undlad blot rommen, og brug i stedet dobbelt så mange jordbær - så har du en super lækker mocktail.

Hvordan laver jeg strawberry daiquiri uden blender?

Har du ikke en blender til rådighed, kan du lave drinken ved at mose jordbær og sukker sammen med en gaffel. Pres jordbærmosen gennem en sigte, og bland saften med rom og limesaft. Servér det over isterninger.

Uden en blender kan du desværre ikke få den samme slush ice agtige konsistens, som du kan få ved at blende jordbær og isterninger sammen. Men du får stadig en super lækker drink ud af det.

Fakta om opskriften

Måltid: Drinks
Oprindelse: Det cubanske køkken
Arbejdstid i køkkenet:

Hvor mange kalorier er der i en strawberry daiquiri?

Se næringsindhold for drinken her:

Kalorier154 kcal
Kulhydrat7,6 g
Protein0 g
Fedt0 g


Langt de fleste af kalorierne i drinken kommer fra rommen. Hvis du gerne vil spare på kalorierne, kan du skrue ned for mængden af rom eller lave den helt alkoholfri. Du sparer derimod næsten ingen kalorier ved at lave den uden sukker.

Vil du gerne skrue ned for kulhydraterne i drinken (hvis du f.eks. spiser low carb), giver det dog god mening at lave den uden sukker. Så kommer man nemlig ned på 5,5 gram kulhydrater.

Publiceret d.
14.06.07.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem