Osso buco

Osso Buco er en klassisk italiensk ret, som med rette er blevet meget populær i Danmark. Skøn simremad med masser af smag.

Til 3 personer
  • 6 skiver osso buco (Okse- eller kalveskank)
  • 50 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 knoldselleri
  • 3 dl hvidvin
  • 1 ds flåede tomater
  • 6 dl kalvebouillon eller oksebouillon
  • persille
  • salt
  • peber (friskkværnet)

Før stegningen snittes kødet et par steder i kanten, så det ikke strammer under stegningen, og drysses med peber, evt. også salt. Brun kødet på begge sider i en gryde og tilsæt grønsagerne, skåret i småtern. Tilsæt tomater, bouillon og hvidvin og pres hvidløget ud i gryden. Lad gryden simre et par timer, til kødet er mørt - det må gerne slippe benet.

Hak persillen og drys den over ved servering.

Server med risotto la milanese, båndspaghetti eller kartoffelmos. Velegnet til rødvin.

Indsendt af
d.
05.08.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
05.08.04.
Kategori: