Kødboller

Nu er det nat, en vidunderlig nat. Spis som Lady og Vagabonden kødboller en hyggelig aften i godt selskab. Disse rummer et let krydret anstrøg fra persille og basilikum, perfekt til tomatsaucen og har samtidig en tilpas blød konsistens.

Til 4 personer

Kødbollerne

  • 1 tsk salt
  • 1 dl parmesanost
  • 400 g hakket oksekød (ikke for fedt)
  • 2 stykker hvidt brød (i meget små stykker)
  • 1 dl persille
  • 4 spsk mælk
  • lidt peber
  • 1 æg (pisket sammen)
  • 2 tsk basilikum

Sauce med tomat

  • 1 dl parmesanost
  • 1 spsk olie
  • 1 dl bouillon
  • 1 tsk timian
  • 4 spsk løg
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 1/2 tsk basilikum
  • 1/4 tsk cayennepeber
  • 2 fed hvidløg

Sådan laver du saucen med tomat: Hak løg og pres hvidløg. Tag en gryde, kom fedtstoffet i og herefter løg. Lad det simre i nogle få minutter. Tilsæt så de hakkede tomater, ost, bouillon, cayennepeber, timian, hvidløg og basilikum. Skru op for varmen og kom et låg over.

Sådan laver du kødbollerne: Tag en skål og kom mælk og brødstykkerne i. Kom oksekød og æg op i en anden skål og bland det sammen. Når det er blandet godt sammen, kommer du det fra den første skål over i den anden og blander det sammen. Hak persille. Kom herefter de sidste ting i og bland det hele sammen.

Lav passende boller ud af blandingen og tilsæt dem til saucen med tomat. Lad det simre i omkring et kvarter eller til kødbollerne er gennemstegte.

Indsendt af
d.
23.07.06.
Kategori:
Indsendt af
d.
23.07.06.
Kategori: