Tomatchutney

Hop på chutney-vognen og brug en hyggelig stund derhjemme på at lave din egen intense tomatchutney. Denne variant har en stærk snert af chili, et aromatisk anstrøg af fyldig rødvinseddike og en sød antydning af farin.

3,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Godt tilbehør til en god bøf eller andre kødretter.
Ingredienser
  • 750 g tomater
  • 250 g løg
  • 1 1/2 frisk chili
  • 3 spsk olie
  • 6 hele nelliker
  • 1 1/2 dl rødvinseddike
  • 150 g brun farin
  • salt
  • peber (friskkværnet)
  • revet muskatnød (Reven)

Tomaterne skoldes og flås, de skæres hver i fire stykker og kernerne fjernes. Snit dem derpå i tern. Løg snittes. Kernerne fra chilierne tages fra og chilierne snittes i fine bidder.

Løg svitses i varm olie i en gryde med bred bund. Tomater, chili, nelliker, vineddike, farin, salt, peber og muskat tilsættes. Det koges i ca. 20 min. ved moderat varme. Rør indimellem.

Kom chutneyen i en skål og den er klar til servering.

Indsendt af
d.
30.10.04.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem