Hurtige boller med kerner

Nemme og hurtige boller med kerner i form af femkornsblanding. Trin for trin vejledning.

Til 16 stk
  • 1 dl kærnemælk (eller andet surmælksprodukt)
  • 5 dl vand (lunkent)
  • 1 tsk salt
  • 1 pk gær
  • 1 1/2 dl femkornsblanding (behøver ikke iblødsætning)
  • ca. 1 kg hvedemel til dejen er jævn

1: Bland kærnemælk, vand og salt.
2: Smuldr gæren i.
3: Tilsæt femkornsblanding.
4: Tilsæt hvedemel til dejen er jævn.
5: Form dejen til boller.
6: Lad bollerne hæve lunt i ca 20 minutter.
7: Sæt bollerne i en kold ovn, og tænd den på 200 grader. Tag bollerne ud efter ca. 20-25 minutter, når de er gyldne (afhænger af ovnen).

Velbekomme :)

Tip: Bollerne hæver lidt videre inde i ovnen, mens den varmer op, så der er ingen grund til panik, hvis de ikke ser så store ud, når de har hævet de første 20 minutter.

Se også:
Hvis det godt må tage lidt længere tid, kan jeg anbefale disse lækre koldhævede grovboller.

Indsendt af
d.
06.09.05.
Kategori:

Kan man bruge andet end femkornsblanding?

I stedet for at bruge femkornsblanding kan du fint selv blande forskellige kerner og bruge i bollerne.

Næringsindhold for bollerne

pr. bollehele portionen
Kalorier251 kcal4012 kcal
Kulhydrat47 g753 g
Protein8 g135 g
Fedt2 g32 g
Indsendt af
d.
06.09.05.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem