Boller med chiafrø

Der er få ting i verden, der smager lige så godt som hjemmebagte, lune boller. De her er med chiafrø og fuldkornsspeltmel og derfor både lidt sundere og dejligt luftige i krummen.

  • Dejlige hjemmebagte boller med chiafrø både indeni og på toppen

Til 16 stk

Pensling

Varm vandet op i en gryde, og bland det sammen med mælken. Lad blandingen blive lillefingervarm, og opløs gæren heri.

Bland chiafrø, fuldkornsspeltmel, hvedemel, salt og sukker i en skål. Ælt de tørre ingredienser sammen med den lunkne væske, og ælt rapsolien i bagefter. Ælt dejen i ca. fem minutter på køkkenmaskine og lidt længere i hånden. Den skal være glat og smidig, når den er færdigæltet.

Lad dejen hæve under et viskestykke i ca. 30 minutter.

Del dejen i det ønskede antal, og form dem til boller. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg skulle bruge to bageplader til 16 boller. Lad bollerne efterhæve under viskestykket i ca. 30 minutter, til de er blevet dobbelt størrelse.

Pensl med sammenpisket æg, og drys med chiafrø, inden de sættes i ovnen. Bag bollerne ved 200 grader i ca. 12-14 minutter, eller til de er gyldne på toppen og færdigbagte indeni.

Indsendt af
d.
19.01.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.