Koldhævede grovboller

Grovboller med masser af fibre fra spelt og havreklid. Koldhævningen giver en god, lidt sejere struktur, en bedre holdbarhed og en skøn smag. Bemærk, at de skal hæve natten over - men det giver også en bedre skorpe.

Gå til: IngredienserNæringsindhold4 andre boller du bare MÅ prøve

Til 12 stk
  • 20 g gær
  • 4 dl vand
  • 3 spsk honning
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt
  • 150 g havreklid
  • 100 g fuldkornsspeltmel
  • 400 g hvedemel

Jeg lavede dejen i en røremaskine, men den kan også æltes med håndkraft.

Kom gær, vand, honning, olie og salt i skålen. Opløs gæren og tilsæt havreklid og fuldkornsspeltmel. Rør godt.

Tilsæt hvedemel og rør til dejen har er en jævn og fast konsistens.

Form bollerne og sæt dem tildækket på en bageplade i køleskabet natten over.

De koldhævede grovboller bages ved 200 grader i 14-15 minutter.

Se også:
Hvis det skal gå lidt hurtigere at få friskbagte boller på bordet, kan jeg anbefale disse lækre grovboller.

Indsendt af
d.
29.11.13.
Kategori:

Kan man erstatte hvedemelet med groft mel?

Man kan ikke erstatte al hvedemelet med en grovere meltype, da det grovere mel ikke er i stand til at udvikle det samme glutennetværk som hvedemel. Derfor ville man ende med nogle flade, tørre og kedelige boller, hvis der ikke var hvedemel i.

Kan man bruge andet end havreklid?

Du kan sagtens bruge almindelige havregryn i stedet for havreklid.

Næringsindhold

pr. bollehele portionen
Kalorier231 kcal2768 kcal
Kulhydrat40 g478 g
Protein7 g80 g
Fedt4 g46 g
Indsendt af
d.
29.11.13.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem