Gl. dags oksesteg

God gl. dags oksesteg med løg og gulerødder. Tilberedt i rødvin og bouillon, som også giver en dejlig sauce med masser af smag.

Til 5 personer
  • 7 løg
  • salt
  • peber
  • 1 kg oksetykkam (eller lignende)
  • 2 fed hvidløg (pressede)
  • 2 spsk persille (hakket)
  • 1 1/2 dl oksebouillon
  • 4 gulerødder (mellemstore)
  • 1 tsk basilikum
  • 2 spsk smør
  • 3 spsk rødvin

Gnup kødet ind i hvidløg, basilikum, salt og peber. Klargør gulerødder og løg, skær gulderødderne i mindre stykker. Kom fedtstoffet i en gryde og brun kødet på begge sider. Kom et kødtermometer i kødet, hæld så herefter rødvin og 1/3 af bouillonen ved. Kom låg på og lad det stege ved svag varme i 20 minutter. Kom løg og gulderødder op i gryden og lad det stå og stege til termometeret viser 60 grader. Tag kødet op og put det i alufolie, lad det stå i 10 minutter. Kom persillen og det sidste bouillon op i gryden og smag til med salt og peber.
Til servering: Skær kødet ud i passende skiver og server det med løgene og gulerødderne.

Indsendt af
d.
02.04.06.
Kategori:
Indsendt af
d.
02.04.06.
Kategori: