Oksefilet i ovn
Det kan være nervepirrende at stå med en steg, når der kommer gæster til middag, men det er faktisk ikke sværere end som så, da det i bund og grund bare handler om at have et velfungerende stegetermometer.
Opskriften her er på den medium stegte oksefilet, som er perfekt med lækkert kartoffeltilbehør, sauce og en sprød salat.
- ca. 1 kg oksefilet
- evt. 2 fed hvidløg
- salt
- peber
- 1 spsk olie
- stegetermometer
Pres hvidløg og smør oksefileten ind i det. Drys med salt og peber og gnid det godt ind i kødet.
Varm olien på en pande og brun oksefileten på alle sider. Læg den i et ildfast fad og stik et stegetermometer ind i centrum af kødet. Steg ved 200 grader i ovnen til termometeret viser 56 grader (så bliver kødet medium stegt).
Tag kødet ud af ovnen og dæk det med sølvpapir. Lad det trække 10 minutter inden servering.