Opskrift på pastasalat
Pastasalaten findes i utallige variationer. Denne udmærker sig ved sine saftige kyllingestykker, sprøde bacon såvel som farverige grøntsager og er fyldig nok til at være et simpelt måltid i sig selv, fantastisk til frokost eller madpakken.
- 500 g pasta (skruer eller andre former)
- 300 g kyllingefilet (stegt og skåret i skiver, kan købes færdiglavet)
- 1 grøn peberfrugt eller rød peberfrugt
- frosne ærter (ekstra fine)
- 1 1/2 rødløg (små)
- 2 gulerødder
- 1 ds majs (lille)
- 1 pk bacon
- 2 spsk vindruekerneolie
- 1 spsk limesaft
- 2 fed hvidløg
Kog pastaen i saltet vand i 11 minutter.
Riv gulerødderne. Skær peberfrugten i strimler. Skær baconen i små strimler og rist dem på panden. Snit rødløgene fint. Tø ærterne op i koldt vand. Lav en dressing af olien, limejuicen og hvidløgene.
Rør alle ingredienserne sammen og servér som frokost- eller middagsret.