Coq au vin

Man kan også bruge hane istedet for kylling, men så skal det koge ca. 1 time ekstra.

Til 4 personer
  • 1 kylling (á ca. 1 kg og parteret)
  • 1 tsk sojasauce
  • 150 g champignoner
  • 200 g løg
  • 100 g bacontern
  • 1 spsk smør
  • 4 dl rødvin
  • 1 terning hønsebouillon
  • 1 tsk timian
  • 1 laurbærblad
  • salt
  • peber
  • persille (til pynt)

Kyllingestykkerne gnides med salt og peber og pensles med soya. Rens champignonerne, pil løgene og skær dem i kvarte.
Smøret smeltes på en pande og kyllingestykkerne brunes heri. Læg dem derefter i en gryde og tilsæt rødvin, bouillonterning, laurbærblad og timian. Lad det koge i 20 minutter ved svag varme.
I mellemtiden brunes først bacon, derefter løg og til sidst champignoner på panden. Kom disse ting i gryden og lad retten koge yderligere 20 minutter.
Smag til med salt og peber, drys med hakket persille og server retten.

Indsendt af
d.
11.03.07.
Kategori:
Indsendt af
d.
11.03.07.
Kategori: